Znani vsi polfinalisti rokometne lige prvakov

Liga prvakov 17. Maj 202322:39 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Po nemškem Magdeburgu in francoskem PSG sta se na zaključni turnir rokometne lige prvakov, ki bo 17. in 18. junija v Kölnu, uvrstila tudi poljske Kielce in španska Barcelona. Poljska zasedba je v četrtfinalu izločila madžarski Veszprem s skupnim izidom 66:60 na dveh tekmah, Barcelona pa je bila boljša od danskega Gudmeja s 73:61.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Marko Bezjak za Magdeburg ni dosegel gola, blestel pa je Nizozemec Kay Smits s 14 zadetki. Pri Wisli je bil najbolj učinkovit Rus Sergej Mark Kosorotov z osmimi goli.

PSG, ki že desetletje neuspešno naskakuje ligo prvakov, je bil boljši od Kiela, kjer igra slovenski srednji igralec Miha Zarabec, ki je na današnji tekmi dosegel dva gola. Pri PSG je bil najbolj učinkovit latvijski velikan Dainis Krištopans s šestimi, pri Kielu pa Norvežan Peter Overby s petimi goli.

Naprej tudi Barcelona in Kielce

Kielce so po neodločenem izidu v Veszpremu danes zanesljivo ukanile tradicionalne mednarodne tekmece z Madžarske. Szymon Sićko in Španec Alex Dušebajev sta dosegla po šest golov za Kielce. V gostujoči je bil najbolj učinkovit Francoz Nedim Remili s sedmimi, medtem ko je slovenski krilni igralec Gašper Marguč dosegel štiri zadetke.

Barcelona je vse dvome o napredovanju razrešila v Hamletovi deželi. Pred tednom dni je zmagala s 37:30, danes na domačih tleh pa s 36:31. Pri 11-kratnih zmagovalcih lige prvakov iz katalonske prestolnice je Portugalec Luis Frade dosegel sedem golov, slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc pa sta prispevala po dva zadetka. Emil Madsen je za Gudme dosegel pet golov, slovenski reprezentant Nejc Cehte pa se ni vpisal med strelce.

Rokomet danes – najnovejše o rokometu na naših straneh!

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme

Sreda, 17. maj:

*Magdeburg – Wisla Plock 30:28 (13:13) 22:22
(Marko Bezjak brez gola za Magdeburg)

*PSG – Kiel 32:29 (17:15) 31:27
(Miha Zarabec 2 gola za Kiel)

Četrtek, 18. maj:

*Kielce – Veszprem 31:27 (18:12) 29:29
(Gašper Marguč 4 goli za Veszprem)

*Barcelona – GOG Gudme 36:31 (20:13) 37:30
(Blaž Janc 2 gola za Barcelono)
(Domen Makuc 2 gola za Barcelono)
(Nejc Cehte brez gola za GOG Gudme)

* Ekipe, označene z zvezdico (*), so se se uvrstile na zaključni turnir 17. in 18. junija v Kölnu

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!