Celjani ligo prvakov sklenili brez osvojene točke

Liga prvakov 7. Mar 202421:25 0 komentarjev
RK Celje Pivovarna Laško
Foto: Aleš Fevžer

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so ligo prvakov končali brez točke. Izgubili so tudi v zadnjem, 14. krogu, ko je bil v Celju boljši danski Gudme s 34:30 (15:15). Celjani so tako sezono 2023/24 končali na dnu lestvice skupine B brez točke, enako slab točkovni izkupiček pa je imela v skupini A tudi makedonska ekipa Eurofarm Pelister.

Celjski rokometaši so v zadnjem, 14. krogu skupinskega dela lige prvakov gostili danski Gudme. Iskali so prvo zmago v elitnem evropskem tekmovanju, potem ko so izgubili prvih 13 tekem. Po tekmovalni plati je bil zanje dvoboj zgolj prestižnega pomena, saj so že pred časom ostali brez možnosti za napredovanje.

Na koncu so po dobrem prvem polčasu popustili v nadaljevanju in tako ostali brez možnosti za vsaj točko v evropski sezoni.

Danci so si že pred zadnjim krogom zagotovili nastop v kvalifikacijah za četrtfinale.

Vsaj v prvem delu so bili Celjani povsem enakovreden tekmec. Le na začetku so nekoliko zaspali, potem pa morali loviti zaostanek dveh golov. Dance so ujeli po golu Tadeja Mazeja za 6:6 v deseti minuti, potem pa sta bili ekipi povsem skupaj. Nobena si ni priigrala več kot zadetka naskoka, potem pa je za 10:9 poskrbel Žiga Mlakar.

V dvorani Zlatorog je nato sledil več kot polurni premor, saj je morala zdravniška ekipa pomagati enemu od gledalcev na tribunah. Potem ko so ga pospremili v bolnišnico, se je tekma nadaljevala, v končnici pa je bil scenarij podoben kot do prekinitve.

V tem delu tekme je bil ključni mož Celjanov vratar Rok Zaponšek. Nizal je obrambe, polčas končal pri osmih in ubranil tudi nekaj ključnih poskusov Gudmeja. Tako so bili v vodstvu tudi Celjani, nazadnje po golu Mitje Janca za 15:14, polčas se je končal z neodločenim izidom.

A nadaljevanje potem ni bilo tako dobro. Začetek je sicer nakazal prvi uspeh v sezoni, saj so domači dvakrat vodili za dva gola (17:15, 18:16). Sledile pa so danske minute, vratar Tobias Thulin je bil vse bolj razpoložen in je spravljal v obup domače rokometaše.

Gudme je v nekaj minutah prišel do vodstva (22:21), ki ga ni več pustil iz rok. Celjani so bili sicer blizu, zaostajali za gol ali dva, a do preobrata niso mogli. V zadnjih desetih minutah pa je zaostanek narasel najprej na tri gole, v 58. pa prvič na tekmi tudi na štiri (28:32) in jasno je bilo, da bodo celjski rokometaši evropsko sezono končali z ničlo.

Največ golov, osem, je dosegel Mitja Janc, po štiri sta dodala Žiga Mlakar in Rok Marić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!