Nekdanji selektor Slovenije znova brez kluba

Rokomet 22. Apr 202423:11 1 komentar
Foto: Getty Images

Vsega 56 dni je Veselin Vujović vodil RK NEXE Našice. Hrvaški klub je v ponedeljek zvečer sporočil, da se je razšel z nekdanjim selektorjem Slovenije.

Vujović je NEXE prevzel februarja, ko je v Našicah zamenjal slovenskega strokovnjaka Branka Tamšeta. Šok terapija ni delovala, sobotna tekma proti Poreču pa je bila kaplja čez rob in povod, da se je uprava hrvaškega kluba s črnogorskim strokovnjakom dogovorila za prekinitev sodelovanja. Ekipo, ki jo je na začetku aprila pretresel škandal, v katerem je glavno vlogo odigral nekdanji kapetan slovenske reprezentance, Marko Bezjak, bo po novem vodil zdajšnji pomočnik Krešo Ivanković.

Vujović se je v ponedeljek že poslovil od svojih varovancev, med katerimi sta ob Bezjaku še dva Slovenca, Andraž Velkavrh in Gal Marguč. “Šok terapija očitno ni predramila ekipe. Po odhodu Branka Tamšeta tudi meni v kratkem času ni uspelo prebuditi ekipe v svojem slogu. Odločitev sem sprejel po tekmi proti Poreču, ki bi jo morali navkljub vsem poškodbam dobiti. Po koncu omenjene tekme sem dejal, da me je sram in da bi se najraje pogreznil v zemljo, zato menim, da je edina prava odločitev ponujen odstop,” je v dolgi izjavi za klubsko spletno stran med drugim dejal Vujović in sklenil: “V Našicah mi je bilo zelo lepo, s sabo bom odnesel le lepe spomine. Vsem v klubu in klubu želim veliko sreče. Hvala za vse.”

Krešo Ivanković, ki je že odvodil prvi trening, bo na klopi NEXE debitiral v soboto proti zasedbi Bjelin Spačva. NEXE je po osmih krogih lige za prvaka na drugem mestu točkovno poravnan s klubom Sesvete. Prvo mesto drži Zagreb, vodilni ekipi pa se bosta na koncu pomerili v finalni seriji za naslov hrvaškega prvaka.

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje