Norvežanke nadigrale slovenske rokometašice

Reprezentance 7. Okt 202120:55 1 komentar
Barbara Lazović na letošnjem svetovnem prvenstvu ne bo igrala. Foto: Guliverimage

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi prvega kroga pokala EHF v gosteh izgubila proti Norveški s 17:29 (9:14). Slovenija se bo v nedeljo znova pomerila z Norveško, v ljubljanski dvorani Stožice se bo tekma pričela ob 17.30.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so mednarodni pokal EHF – v njem nastopajo vse tri gostiteljice evropskega prvenstva prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju in ne nastopajo v tem kvalifikacijskem ciklusu – začele s porazom.

Slovenke so v Skandinavijo prišle brez poškodovane Ane Gros in obolele Elizabeth Omoregie, v odsotnosti udarnih igralk na zunanjih položajih pa so zelo hitro na lastni koži občutile moč dvakratnih olimpijskih, trikratnih svetovnih in osemkratnih evropskih prvakinj z Norveške.

Gostiteljice so si že po nekaj minutah priigrale vodstvo štirih golov (5:1), v 15. minuti pa že z 9:4. A Slovenke se niso vdale, v nadaljevanju so zaigrale zelo dobro in naredile delni izid 4:1 – dva gola je prispevala Tjaša Stanko, po enega pa Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero – ter se v 25. minuti približale na dva gola zaostanka (8:10).

V končnici prve polovice tekme so popustile in na veliki odmor odšle s primanjkljajem petih golov (9:14).

Slovenske rokometašice v drugem polčasu niso bile kos rokometnim prvokategornicam z Norveške. Po zaostanku devetih golov (11:20) v 42. minuti je Adžić zahteval minuto odmora, tudi po njej pa so kraljevale gostiteljice.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkoviti Tjaša Stanko s šestimi goli, Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Nina Zulić in Tija Gomilar Zickero so dosegle po dva zadetka.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje