Na Norveško tudi brez Omoregieve

Reprezentance 6. Okt 202110:43 > 10:44 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski rokometni selektor Dragan Adžić je pred prvo tekmo pokala EHF Euro proti Norveški je izgubil še eno članico. Poškodovani Ani Gros se je pridružila še obolela Elizabeth Omoregie, ki ni odpotovala na Norveško.

Selektor Dragan Adžić je pred obračunom z aktualnimi evropskimi prvakinjami ostal brez dveh pomembnih orožij. Potem ko je v torek postalo dokončno jasno, da v tokratni akciji zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo mogla pomagati Grosova, sicer kapetanka izbrane vrste in najboljša desna zunanja igralka prejšnje sezone Lige prvakinj, je tik pred odhodom iz seznama potnic odpadla še Omoregieva.

Srednja zunanja rokometašica je imela skozi torek želodčne težave, pozno zvečer je zato padla odločitev, da ostane v Ljubljani. V kolikor se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo, bo slednja selektorju na voljo za nedeljsko povratno tekmo. Poleg Omoregieve je selektor Adžić odločil, da v domovini ostajajo še krožni napadalki Aneja Beganović in Valentina Tina Klemenčič ter leva zunanja rokometašica Ana Abina.

Dragan Adžić
Twitter/sportcrnagora

Na Norveško je odpotovalo 16 igralk: Debi v dresu z državnim grbom čaka tri rokometašice – 17-letno desnokrilno igralko Neno Černigoj, desno zunanjo Emo Hrvatin ter vratarko Karin Kuralt. Poleg navedene trojice bodo na krilnih položajih igrale Maja Svetik, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanjo linijo bodo tvorile Tjaša Stanko, Nina Zulič, Nina Žabjek, Barbara Lazovićin Dominika Mrmolja, na šestmetrski črti se bosta borili Manca Jurič in Nataša Ljepoja, med vratnicama bosta stali Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje