Ob rekordu Črnogorke nov poraz rokometašic Krima

Rokometašice Krima Mercatorja so v 7. krogu evropske lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti danskemu Odenseju s 23:29 (15:11).

RK Krim Mercator – Odense Håndbold 23:29 (15:11)

* Hala Tivoli, gledalcev 1125, sodnici: Unlu Hatipoglu in Simsek (obe Turčija).
* Krim: Arenhart, Risović, Radosavljević 2, Radičević 4 (2), Stanko 4, Pineau, Abina, Žabjek, Dmitrieva 3, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić 2, Lazović 4, Kovarova, Rosiak 3, Svetik.
* Odense: Reinhardt, Thörn, Fagerberg, Aardahl 6 (4), Pedersen 1, van Wetering 6, Iversen 4, Ikehara 2, Loseth, Groot 1, Vollebregt, Hojlund 4, Housheer 5, Mejlvang, Hageso.
* Sedemmetrovke: Kirm 3 (2), Odense 4 (4).
* Izključitve: Krim 4, Odense 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Krimovke so sicer prvi polčas prepričljivo dobile s štirimi zadetki prednosti, a so Danke v drugem delu izboljšale svojo obrambo. Po 40 minutah igre so prvič izid izenačile, na koncu pa slavile zmago za šest golov. Tekmo je sicer zaznamoval rekord Črnogorke v dresu Ljubljančank Jovanke Radičević.

Slednja je v 33. minuti tekme dosegla svoj 1017 zadetek v Ligi prvakinj in s tem postala rekorderka po števili golov v tem tekmovanju. Izkušena krilna rokometašica je večino kariere igrala za domačo Budučnost, nosila pa je tudi dres madžarskega Györa, romunsko Bukarešto, makedonski Vardar in turški Kastamonu.