Odločila je energija. Ob takšni lahko ogrozijo tudi Norveško

Rokomet 10. Nov 202221:39 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Zadovoljstvo, navdušenje, veselje. Tri besede, s katerimi bi lahko opisali razpoloženje v taboru slovenskih rokometašic po visoki zmagi nad Hrvaško (26:18). Po uspehu nad sosedami se selektor in igralke zavedajo, da zmaga glede uvrstitve na prvenstvu še nič ne pomeni, obenem pa za več kot dobrodošlega pozdravljajo tridnevni premor pred obračunom z Norveško.

Čeprav so z današnjimi tekmicami, ki so na evropskem prvenstvu pred dvema letoma osvojile bronasto kolajno, v pripravljalnem obdobju dvakrat izgubile, pa se slovenske rokometašice hrvaških niso ustrašile.

V tekmo so vstopile odločno in v sedmi minuti povedle že s 4:0. Po nekoliko manj agresivni obrambi in nepotrebnih tehničnih napakah je vrsta hrvaškega selektorja Nenada Šošterića vrnila, izenačila in celo povedla.

V drugem polčasu pa je igrala le še Slovenija, Hrvaška kar 12 minut ni dosegla gola! V tem času so domačinke napolnile mrežo tekmic, ušle na varno razdaljo, ki so jo uspele zadržati vse do konca.

“Edini padec na tekmi smo imeli v drugi polovici prvega polčasa. V drugem polčasu smo se nato zbrale, potem ko smo si rekle, da igramo doma in da moramo pomagati naši vratarki. Hrvatice v drugem polčasu niso imele ideje v napadu, tudi če so prebile naš obrambni blok, je na sceno stopila Amra,” je bila zasluženo zadovoljna druga strelka Nataša Ljepoja, ki je iz petih poskusov dosegla prav toliko zadetkov. Zaostala je le za Ano Gros (sedem), prva junakinja pa je bila že omenjena vratarka Amra Pandžić (12 obramb v 27 strelih, več kot 44-odstotna uspešnost).

Foto: Aleš Fevžer

“Med tekmo igralke sploh nismo spremljale izida. Ukvarjale smo se samo s tekmicami. V obrambi smo vseskozi garale, v napadu pa uživale sadove našega truda v obrambi. Med tekmo je bila v naši igri vseskozi prava energija, vsaka kadrovska rotacija fenomenalna, naša zmaga je zaslužena,” pa je o stožiškem obračunu dejala Nina Žabjek.

Kljub utrujenosti odlično opravljena naloga

Več kot zadovoljen je bil tudi selektor Dragan Adžić. Črnogorski strokovnjak je znova odlično vodil ekipo s klopi in v pravih trenutkih povlekel prave poteze.

“Premagati Hrvaško je zelo zahtevna naloga, predvsem pa zahteva popolno osredotočenost v obrambi. V tem elementu igre smo svojo nalogo odlično opravili, predvsem to velja za drugi polčas, ko smo prejeli le šest golov in imeli na vratih razpoloženo Amro Pandžić. Pred tekmo smo imeli določene zdravstvene težave, pod velikim vprašajem je bil nastop Elizabeth Omoregie, ki pa je stisnila zobe in zaigrala. Zdaj imamo do ponedeljka čas, da se temeljito pripravimo na Norvežanke in si povrnemo moči za zahtevno tekmo,” ki se veseli nekaj netekmovalnih dni.

Foto: Aleš Fevžer

Da bo premor do ponedeljka, ko se bo Slovenija pomerila z Norveško (tekma v Stožicah bo ob 18. uri), prišel še kako prav, pa je potrdila tudi strelka enega gola na današnji tekmi Barbara Lazović.

“Za nami je težka tekma, po štirih tekmah pa se v naši ekipi že čuti tudi utrujenost. Vedele smo, da bo Hrvaška zahtevna tekmica, a smo se nanjo dobro pripravile. V naši ekipi se je znova pretakala dobra energija. Vesela sem, da smo zmagale v sosedskem obračunu,” je zaključila ena od najizkušenejših v slovenski vrsti.

Če bo energija prava tudi na ponedeljkovi tekmi, si lahko Slovenija v boju s še tretjo skandinavsko ekipo na tem EP (Danska je padla, Švedska je bila boljša) obeta napet obračun za novi dve točki.

V drugi tekmi večera je Danska z 29:27 ugnala Madžarsko, čeprav so naše vzhodne sosede še sedem minut pred koncem vodile za dva zadetka (26:24). Danke so tako kot Slovenke zdaj pri štirih točkah, lestvica skupine I pa po nepopolnem prvem krogu drugega dela izgleda takole: 1. Norveška (2 tekmi, 4 točke), 2. Danska (3-4), 3. Slovenija (3-4), 4. Švedska (2-2), 5. Hrvaška (3-2), 6. Madžarska (3-0).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!