Omoregie: Norveška je favorit, a favorit je bila tudi Danska

Rokomet 14. Nov 202214:03 0 komentarjev

Vse, kar so dosegle na tem turnirju, jih je pripeljalo do tega trenutka. Tekme z veliko Norveško. Slovenska ženska reprezentanca na domačem evropskem prvenstvu presega pričakovanja javnosti, ne pa tudi ciljev, ki so si jih dekleta in strokovni štab zadali pred turnirjem. Tudi Elizabeth Omoregie že od začetka turnirja poudarja, da se ta generacija s povprečnostjo ne bo zadovoljila.

Na tem turnirju je najbolj izstopala takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. V drugem polčasu tekme proti Srbiji je bila Elizabeth Omoregie vlečni voz slovenskega preobrata in končne zmage, s katero so se varovanke Dragana Adžića prebile v drugi del evropskega prvenstva. Šest od svojih dvanajstih zadetkov na tem turnirju je dosegla ravno proti Srbiji, zdaj pa se igralka romunske Bukarešte pogumno ozira proti norveškemu izzivu.

“Norveška je odlična reprezentanca. Je favorit, a favorit je bila tudi Danska pa smo dokazale, da se lahko kosamo z vsako ekipo. Na igrišču se lahko zgodi vse. Igramo doma, nimamo kaj izgubiti, one pa so pod pritiskom. Ne računamo, kaj bo, če zmagamo to tekmo, kdo bo potem zmagal na drugi tekmi in kako se bodo seštevale točke za polfinale. Naš cilj je vselej zmaga,” poudarja Omoregie.

Tudi Norveška ima svoje pomanjkljivosti, prednost Slovenije pa bodo navijači

Norveška je aktualni evropski in svetovni prvak. Reprezentantke vse po vrsti igrajo za najmočnejše evropske klube, na tem turnirju pa za zdaj niso dovolile presenečenja, čeprav se zdi, da še niti niso prestavile v najvišjo predstavo. Imajo tokratne nasprotnice Slovenije sploh kakšno šibko točko?

“To ni ista reprezentanca, kot je bila lansko leto. Resda imajo dolgo klop, ampak v napadu igrajo samo s štirimi zunanjimi, ki so steber reprezentance. Njih moramo ustaviti oziroma prisiliti v čim več napak. Odlika reprezentance so tudi vratarke. Njihova obramba niti ni tako čvrsta, kot so kvalitetne vratarke. To pa pomeni, da bomo morale biti v zaključkih maksimalno zbrane,” recept za uspeh proti Norveški razkriva slovenska reprezentantka.

Ko je govora o kvalitetnih Norvežankah, izstopa Stine Bredal Oftedal, ki je že vrsto let ena najboljših rokometašic na svetu. Blesti tudi na tem turnirju. Foto: Guliverimages

Slovenijo je znova zajela rokometna evforija tokrat so zanjo zaslužna dekleta. Na tekmi s Hrvaško se je zbralo več kot 4.100 gledalcev, kar je rekord ženskih rokometnih tekem v Sloveniji. Proti Norveški naj bi bilo slovenskih navijačev še več.

“Ko si na igrišču pozabiš vse, kar se dogaja izven njega. Ampak ta podpora navijačev se čuti. Nočemo jih razočarati, motivirane smo, da igramo zanje in za celotno Slovenijo,” poudarja naša sogovornica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!