Pred Slovenci najtežja ovira na poti do Nemčije

Reprezentance 7. Mar 202313:08
slovenska rokometna reprezentanca
Foto: REUTERS/Kacper Pempel via Guliver

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v jesenskem terminu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Nemčiji 2024 premagala Kosovo in BiH, v zimskem pa sta pred njo dve tekmi proti Črni gori. Prva bo v četrtek ob 18. uri v Podgorici, druga pa v nedeljo ob 18.30 v Kopru.

Slovenske rokometaše ta teden čaka najtežja ovira na poti do EP med 10. in 24. januarjem prihodnje leto v Nemčiji. Štiri točke na dveh tekmah bi jim prinesle nastop na zaključnem turnirju stare celine, v primeru manjšega točkovnega izkupička pa bi odločitev o napredovanju padla v spomladanskem terminu, ko jih čakata še dve tekmi. Tedaj se bodo najprej 27. aprila v Cazinu pomerili z BiH, tri dni kasneje pa v Velenju gostili Kosovo.

Po dveh tekmah sta Slovenija in Črna gora zbrali po štiri točke, Kosovo in BiH pa sta brez njih. Na EP se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Foto: Jure Banfi

Slovenija je na zadnji medsebojni tekmi pred dvema mesecema v Krakovu zanesljivo premagala Črno goro z 31:23, v slovenskem taboru pa se zavedajo, da je pred njimi povsem nova zgodba.

“Črnogorci so pred kratkim zamenjali selektorja, a drastičnih sprememb zaradi tega ne pričakujem. Po dveh treningih nihče ne more veliko spremeniti v sistemu igre. Najbolj pomembno bo, da moji varovanci na naslednjih reprezentančnih akcijah nadaljujejo pot, ki smo jo začrtali na Poljskem. V naši ekipi so določene kadrovske spremembe, a vsak nov igralec se bo moral prilagoditi reprezentanci ter našemu sistemu igre in ne obratno,” je na današnjem medijskem dogodku v hotelu Austria Trend razmišljal selektor Uroš Zorman.

Na Zormanovem seznamu za tekmi proti Črni gori so:

Vratarji: Jože Baznik (Nimes), Urh Kastelic (Lemgo) in Urban Lesjak (Pelister)

Krilni igralci: Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje) in Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško)

Zunanji igralci: Jure Dolenec (Limoges), Nik Henigman (Saint-Raphael), Grega Krečič (Csurgoi), Nejc Cehte (GOG Gudme), Rok Ovniček (Nantes), Domen Makuc (Barcelona), Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško) in Miha Zarabec (Kiel)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Göppingen), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Jernej Drobež (Gorenje Velenje) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško)

Komentari

Vaš komentar