Pred slovenskimi rokometašicami dvoboja s Severno Makedonijo

Reprezentance 21. Feb 202216:41 > 18:01 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Prihodnji ponedeljek se bo v Zrečah znova zbrala ženska članska rokometna reprezentanca. Po decembrskem nastopu na svetovnem prvenstvu bo tokrat nadaljevala tekmovanje v reprezentančnem pokalu EHF euro in se v njem dvakrat pomerila z reprezentanco Severne Makedonije.

“Želel bi si, da bi se na reprezentančni akciji zbrali v polni postavi, a temu na žalost ne bo tako. Z nami ne bo nekaj deklet, ki so bile del priprav in svetovnega prvenstva v Španiji, saj imajo težave s poškodbami. Na srečo so vse lažje narave in pri nobeni izmed deklet ni potreben kakšen operativni poseg,” je ob objavi seznama vabljenih rokometašic povedal slovenski selektor Dragan Adžić.

Ta ne bo mogel računati na Branko Zec, Aljo Varagić, Tjašo Stanko, Nino Žabjek in Živo Čopi. Med rokometašicami tudi tokrat še ne bo Tamare Mavsar, ki se zaradi materinstva še pripravlja za vrnitev na igrišča.

“Po drugi strani smo na tokratni zbor povabili nekaj novih obrazov. Na treningih želim preveriti raven njihovega rokometnega znanja in jim dati priložnost, da se izkažejo. S strokovnim štabom jim bomo obenem dali usmeritve pri delu v prihodnje, da pri svoji igri še napredujejo,” je dodal Črnogorec na slovenski klopi.

Na priprave članske reprezentance so prvič vabljene srednja zunanja Blažka Hauptman (Litija), Tajda Tripkovič in Urša Urbančič (obe Branik Maribor). Na seznamu so tudi Manca Kogovšek, Urša Zelnik in Nika Matavš, ki so se reprezentančnih priprav v preteklosti že udeležile.

Prvi sta na treningih pod vodstvom Adžiča že sodelovali, Matavševa pa se bo pripravam pridružila prvič po septembru 2019.

Anžičev seznam povabljenk dopolnjujejo krilne rokometašice Maja Svetik, Petra Kramar in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Ana Abina, Ema Hrvatin, Elizabeth Omoregie, Nuša Fegic, Nina Zulič, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Nataša Ljepoja, Manca Jurič, Valentina Tina Klemenčič in Aneja Beganović ter vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

“Kljub temu, da ne bomo mogli v popolnosti nadaljevati z uigravanjem za evropsko prvenstvo, nam bosta tekmi s Severno Makedonijo zagotovo prišli zelo prav. Že zdaj bomo skušali popraviti kar največ napak v igri s svetovnega prvenstva,” je nadaljeval selektor slovenskih rokometašic.

Nina Zulić. Foto: Guliverimage

Črnogorkam “obesile” 30 golov

Pred decembrskim svetovnim prvenstvom so Slovenke v pokalu EHF euro, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva v novembru – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter aktualna evropska prvakinja Norveška, odigrale dve tekmi s slednjo. Skandinavke so bile na domačem igrišču boljše z 29:17, na povratni tekmi v dvorani Stožice pa s 26:21.

V drugem sklopu tekmovanja v pokalu EHF euro se bodo slovenske rokometašice dvakrat srečale s Severno Makedonijo. Prva tekma bo v četrtek, 3. marca, ob 18. uri na sporedu v dvorani Zlatorog v Celju, povratna pa tri dni kasneje ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju.

“Severna Makedonija je kakovostna reprezentance in to kljub temu, da ni nastopila na zadnjih velikih tekmovanjih. S selektorjem je osredotočena na dvig ravni svoje igre, s čimer želi biti konkurenčnejša na evropskem prvenstvu. Da ji to uspeva, je nakazala že oktobra, ko je v gosteh pri Črni gori dosegla 30 zadetkov,” je pogled na marčevske tekmice vrgel selektor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!