Ana Gros: Evforija bo trajala še kakšno uro, nato pa …

Reprezentance 4. Nov 202221:33 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je prišla do senzacionalne zmage proti favorizirani reprezentanci Danske. Toda tako selektor Dragan Adžić kot tudi najboljša posameznica na tekmi proti Dankam opozarjata, da ena zmaga še ni prinaša napredovanja. Še so namreč živi spomini na pretekla velika tekmovanja, ko so Slovenke uvodoma premagovale bodoče svetovne ali evropske prvakinje, nato pa se hitro poslovile.

“Ponosen sem na svoje varovanke. Na uvodni tekmi domačega turnirja je bila njihova predstava na zelo visoki ravni, bolj kot zmage pa sem vesel njihovega odnosa skozi celotno tekmo. Od prve do zadnje minute so igrale zbrano, lahko rečem, da gre za eno najbolj pomembnih zmagoslavij v moji trenerski karieri. Prepričan sem, da zdajšnji rod na letošnjem EP ne bo ponovil nekaterih napak iz minulih velikih tekmovanj, ko so uvodoma premagovale bodoče svetovne ali evropske prvakinje. Dansko smo na današnji tekmi dobro ‘prebrali’, že čez dva dni pa nas čaka nova zahtevna preizkušnja proti Švedski,” je po tekmi dejal Dragan Adžić, selektor Slovenije.

Ana Gros je bila razglašena za igralko tekme in je bila z osmimi goli tudi najboljša strelka tekme. In čeprav je bila kapetanka vodilna igralka slovenske reprezentance, pa igra ni slonela zgolj na njeni individualni kvaliteti. Slovenija je na splošno delovala pripravljena na enakovreden dvoboj z Dansko in je v napeti tekmi ohranila mirnost.

“Na minulih velikih tekmovanjih se nam je že velikokrat zgodilo, da smo zmagale na uvodnih tekmah, nato pa ostale praznih rok. To je bila dobra šola za vse nas in upam, da smo se kaj naučile. Po današnji zmagi nad Dankami nismo še nič naredile, evforija bo trajala še kakšno uro po dvoboju, nato pa se bomo že osredotočile na naslednjo tekmo proti Švedinjam,” je svoje misli po tekmi strnila kapetanka Ana Gros.

Obračun se je odločal v zadnjih minutah

Tekma je bila odločena šele v zadnjih desetih minutah, ko si je Slovenija ustvarila dva gola prednosti, ki je Danska ni mogla izničiti. Odločilni gol je dosegla Tamara Mavsar, saj je v 57. minuti dosegla zadetek za prednost s 27:24.

Slovenija je imela prednost dveh zadetkov tudi sredi prvega polčasa, za kratek čas (9:7 v 14. minuti), vendar si je Danska do prvega polčasa priigrala minimalno prednost. V drugem polčasu se je v nekem trenutku zdelo, da gledamo ponovitev iz prvega dela, toda izbranke Dragana Adžića so v ključnih trenutkih ostale dovolj zbrane, da so tekmo pripeljale do konca.

Foto: Aleš Fevžer

“Danes je bilo občinstvo naš osmi igralec na igrišču. Lažje je igrati pred tako fantastično publiko, predvsem so nam gledalci veliko pomagali v ključnih trenutkih dvoboja, ko se je lomil izid. Od prve do zadnje minute smo se držali dogovorov iz slačilnice in Dankam vsilile naš način igre, ob tem smo jim preprečili, da bi dosegale gole iz hitrih nasprotnih napadov. To je bil ključ do zmage, zato se danes tudi veselimo,” je dejala Tamara Mavsar.

Odlični predstavi sta prikazali tudi obe vratarki Branka Zec in Maja Vojnović, ki sta skupno zaustavili devet strelov danskih rokometašic.

“Občutki so fenomenalni. Prva tekma je za nami, led je prebit, že čez dva dni pa nas čaka nova zahtevna naloga in naše misli so že usmerjene proti Švedski. Današnja tekma je bila izjemno izenačena in negotova. Naše tekmice so po pričakovanju začele v napadu s sedmimi igralkami, na kar smo bile pripravljene. V prelomnih trenutkih dvoboja smo zaustavile njihovo igro v napadu, ukradle nekaj žog in dosegle lahke gole ter se zasluženo veselile pomembne zmage,” je po obračunu z Dansko dejala Branka Zec, ki je ubranila štiri strele nasprotnic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!