Karabatić na EP nastopa kljub pozitivnemu covid testu

Reprezentance 24. Jan 202216:03 > 16:04 0 komentarjev
Rokometaš
Foto: Tibor Illyes/AP/Guliverimage

Zvezdnik francoske rokometne reprezentance Nikola Karabatić je bil po četrtkovi tekmi evropskega prvenstva proti Nizozemski pozitiven na koronavirus, a je kljub temu od Evropske rokometne zveze (EHF) prejel zeleno luč za sobotni nastop proti Islandiji.

Karabatić je proti Islandcem, ki so dvoboj dobili s kar 29:21, dosegel le en zadetek. A bolj kot slaba predstava rokometaša v oči bode dejstvo, da naj bi zaigral klub pozitivnemu testu na koronavirus, poroča makedonski rokometni portal 24rakomet.

Kot so sporočili iz EHF, so Karabatiću nastop dovolili, ker je virus prebolel že decembra, zaradi visokega števila protiteles pa naj ne bi predstavljal nevarnosti, da bi okužil tudi ostale.

“Res je, Nikola Karabatić je imel po tekmi z Nizozemsko pozitiven test. Naše zdravstveno osebje je pregledalo njegovo anamnezo, saj je bil že predhodno okužen s covidom. Glede na visoko raven protiteles smo ocenili, da lahko zaigra,” se je glasil odgovor EHF.

Karabatić je bil na koronavirus pozitiven že 22. decembra, ko je kazal tudi vse simptome omenjene bolezni. Posledično je izpustil del priprav francoske reprezentance in se samoizoliral v Strasbourgu.

Kot so še sporočili iz EHF, bo smel 37-letnik na prvenstvu nastopati tudi v nadaljevanju, seveda ob pogoju, da se mu raven protiteles ne zmanjša. To pomeni, da bo selektorju Guillaumu Gillu na voljo tudi na nocojšnjem obračunu proti Črni gori.