Po visoki zmagi nad Iranom brez evforije v slovenskem taboru

Reprezentance 18. Jan 202319:26
Foto: Guliverimage

Slovenska moška rokometna reprezentanca je z odliko opravila s prvo nalogo v glavnem delu svetovnega prvenstva na Švedskem in Poljskem. Varovanci Uroša Zormana so bili v Krakovu zanesljivo boljši od Irana (38:21), toda tudi po visoki zmagi v slovenskem taboru poudarjajo, da najtežje in najpomembnejše tekme šele prihajajo.

“Dosegli smo načrtovano zmago. Tekmo smo nadzorovali od samega začetka, odigrali smo jo na visoki ravni in z velikim številom igralcev. Najbolj pomembno je, da se ni nihče poškodoval. Kar smo načrtovali pred tekmo, smo tudi dobili,” je tekmo ocenil slovenski selektor Uroš Zorman.

Po odlični predstavi sedaj slovensko izbrano vrsto čaka veliko težja naloga. Že v petek bo na sporedu tekma s Španijo, na kateri praktično šteje le zmaga, če bi se želeli prebiti v izločilne boje. Pretekla statistika medsebojnih srečanje je zagotovo na strani Špancev, tako da na tekmi proti aktualnim evropskim prvakom prostora za napake ne bo.

“Dosegli smo rutinsko in visoko zmago, a ne smemo pozabiti, da smo v zadnjih dveh letih imeli s takšnimi nasprotniki tudi velike težave. Počasi prihajamo nazaj, na papirja slabše tekmece zanesljivo premagujemo. Vesel sem, da se je v reprezentanco vrnil občutek, da si suveren in ti slabši tekmeci ne povzročajo nobenih težav. Odigrali smo dobro tekmo, po drugi strani pa tudi moraš zmagati za 17 golov,” je po tekmi dejal Blaž Janc.

Foto: AP Photo/Piotr Hawalej via Guliver

Kapetan Dolenec: Vsaka tekma je za nas finale

“Tekmo smo vzeli zelo resno. Na današnji tekmi se je videl novi obraz Slovenije, o katerem govorimo od začetka priprav za SP. Vsaka tekma je za nas finale, na vsaki od njih pa želimo pustiti vse naše najboljše na igrišču. Kot kapetana reprezentance me to zelo veseli, že čez dva dni pa je pred nami nova ‘finalna tekma’ proti Španiji,” je dejal Jure Dolenec.

V primeru ugodnega izida proti Španiji bo veliko na kocki tudi v nedeljo, na zadnji tekmi glavnega dela, ko se bodo Zormanovi varovanci pomerili z reprezetnanco Črne gore.

“V tekmo smo šli kot na vse dosedanje na letošnjem svetovnem prvenstvu. Igrali smo 100-odstotno, naše ‘glave’ se bile vselej na pravem mestu, tudi v obrambi smo bili zelo bojeviti in nepopustljivi. To nam je prineslo lahke gole iz nasprotnih napadov. Tako moramo igrati tudi v nadaljevanju turnirja, granitno v obrambi, hitro in učinkovito v napadu. Upam, da bomo že na naslednji tekmi naredili korak naprej v naši igri,” je misli strnil najboljši igralec tekme proti Iranu Domen Makuc.

Komentari

Vaš komentar