Selektor Vranješ z novimi taktičnimi kombinacijami

Reprezentance 1. Nov 202114:29 2 komentarja
REUTERS/Annegret Hilse
Ljubomir Vranješ zapušča klop Slovenije. Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Moška članska reprezentanca Slovenije je s ponedeljkovim dopoldanskim treningom v Zrečah otvorila novembrski pripravljalni teden. Četa selektorja Ljubomira Vranješa bo v soboto odigrala tudi prijateljsko tekmo s Hrvaško v Novigradu.

Članska izbrana vrsta Slovenije se je zbrala na reprezentančnem zboru v standardni pripravljalni bazi na Štajerskem. Izbranci selektorja Ljubomira Vranješa bodo trenirali do sobote, ko bodo odpotovali na pripravljalno tekmo z južnimi sosedi v hrvaškem Novigradu.

Prvega treninga v novembrski reprezentančni akciji se je udeležilo 15 rokometašev. Ob vratarjih Urbanu Lesjaku in Jožetu Bazniku so parket športne dvorane Zreče preizkusili še krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tadej Mazej in Blaž Janc, leva zunanja Nik Henigman in Borut Mačkovšek, desni zunanji Jure Dolenec, Matic Grošelj in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc ter krožna napadalca Vid Poteko in Kristjan Horžen.

Vranješ: Reprezentanti imajo veliko volje

“Zelo sem zadovoljen, saj imajo reprezentanti veliko volje. Ta teden želimo preizkusiti formo in nove taktične kombinacije ter v moštvo vključiti novince. Veliko bomo trenirali obrambo in nasprotne napade,” je ob zboru dejal slovenski selektor.

Soigralcema na levem zunanjem položaju se je, po naknadnem selektorjevem vabilu, pridružil tudi 26-letni Vid Levc, ki je za moštvo Slovenj Gradca 2011 na osmih obračunih Lige NLB v tej sezoni zbral 36 zadetkov. Gašper Marguč, Miha Zarabec, Blaž Blagotinšek in Urh Kastelic se bodo zaradi klubskih obveznosti v preteklih dneh ekipi pridružili na ponedeljkovem popoldanskem treningu.

Kapetan: Vse skupaj bomo na koncu preizkusili proti Hrvatom

“Vedno je lepo, ko se zberemo. Še posebej, ko mine toliko časa, zato imamo še več energije in motivacije. Ta teden je poseben, saj na sporedu ni toliko tekem. Več imamo časa za treninge in izboljševanje zadev, ki v preteklosti niso bile najboljše. Vse skupaj bomo na koncu preizkusili proti Hrvatom, eni izmed boljših reprezentanc na svetu. Polni smo motivacije in teden bomo poskušali čim bolje izkoristiti,” pa je selektorjeve besede dopolnil kapetan ekipe Jure Dolenec.

Prijateljski preizkus Hrvaško se bo v soboto začel ob 18. uri. V začetku prihodnjega leta reprezentanco čaka evropsko prvenstvo, na katerem se bodo v skupinskem delu tekmovanja v Debrecenu pomerili s Severno Makedonijo, Črno Goro in Dansko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje