Veselin Vujović ostro nad Danca: Mala miška je vse pokvarila

Veselin Vujović
Foto: Profimedia

Legendarni Veselin Vujović, ki je velik pečat pustil tudi na klopi slovenskih rokometašev, na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem opravlja funkcijo iranskega selektorja, ob tem pa ima čas tudi komentiranje drugih tekem.

Nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović si z zanimanjem ogledal spektakularni obračun med Hrvaško in Dansko. Hrvati so nujno potrebovali zmago, a se dvakratni branilci naslova niso dali in z remijem (32:32) Hrvatom zaprli vrata do četrfinala. Naše južne sosede reši le še čudež, saj mora zdaj Egipt visoko premagati Dansko, kar pa je malo verjetno.

“Fantje so odigrali odlično tekmo, ne vem, kaj je bilo bolje, obramba ali napad. Glavaš in Šipić sta odigrala tekmi življenja,” je za hrvaški Index zapisal popularni Vujo.

“Hrvaška je bila boljša, zmago si je zaslužila. Verjetno bi do nje tudi prišla, če se ne bi v igro vmešala španska sodnika in postregla z več čudnimi odločitvami, ki so šle v prid Danske,” je prepričan.

Veselin Vujović
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej/Guliverimage

Gidsel razjezil Vujovića

Vujo je užival v rokometni poslastici, šlo je za eno najboljših do zdaj na tem SP, vse bi bilo popolno, če ne bi tekme s svojim obnašanjem pokvaril mladi, 23-letni Mathias Gidsel, ki po grobem prekršku od hrvaškega kapetana Domagoja Duvnjaka ni želel sprejeti roke in opravičila.

Prekršek Duvnjaka nad Gidslom:

“Ta mala miška mi je pokvarila tekmo. Domagoj Duvnjak, eden največjih v zgodovini, ti podaja roko, ti, revež, pa nočeš sprejeti opravičila. Ta miška ne bo nikoli niti senca Duvnjaka. To je rokomet, surov in kontakten šport, po prekršku se ti športno približa legenda, ti pa mu nočeš stisniti roke. Sram te bodi, slinavec,” zapisal jezni Vujović.

Razumel bi, če roke ne bi želel dati enemu izmed njegovih Irancev, a do legende se tako ne obnaša. “Raje vam ne povem, kaj bi naredil mojemu igralcu, če bi se spomnil, kaj takega,” je še začinil zgornjo misel.

Obžaluje tekmo z Egiptom

Obžaluje mrk proti Egiptu, saj so Hrvati po valu hudih kritik, ki se je usul nanje po visokem porazu, proti Dancem dokazali, da so imeli uvodno tekmo le slab dan. “Odigrali so čudovito tekmo. Prepričan sem, da je to pravi obraz Hrvaške.”

Vujović se bo danes spet prelevil v vlogo selektorja. Z Iran se bo zoperstavil veliki Franciji. Obeta se mu nov visok poraz. Iranci so na tem prvenstvu na štirih tekmah prejeli že 131 zadetkov. Največ ravno proti Sloveniji – 38.

Iran je v prvem delu premagal Čile in se uvrstil v glavni del, že to je zanj lep uspeh.

Komentari

Vaš komentar