Zorman izbral 21-eterico za naslednji reprezentančni cikel

Reprezentance 27. Sep 202211:06 0 komentarjev
Uroš Zorman

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je prva akcija po nekajmesečnem premoru. V okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 se bo pomerila z reprezentancama BiH in Kosova. Za uvod jo 13. oktobra v Mariboru čaka tekma z BiH, tri dni kasneje pa še prvo gostovanje v Prištini. V skupini 7 nastopa še Črna gora.

Nastop na zaključnem turnirju med 10. in 28. januarjem 2024 si bodo izborile prvo in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin, poleg njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene.

Slovenski selektor Uroš Zorman je danes predstavil seznam kandidatov za bližnji tekmi v Mariboru in Prištini. Na njem so vratarji Jože Baznik (Nimes), Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Lemgo), krilni igralci Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres), Nik Henigman (Saint Raphael), Domen Makuc (Barcelona), Jaka Malus (Göppingen), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek (Göppingen), Matej Gaber (Pick Szeged), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

“Odločil sem se za igralce, ki so v zadnjem času v najboljši formi in stalnem tekmovalnem pogonu. Na oktobrski reprezentančni akciji bosta manjkala Zarabec in Skube, oba pa sta na mojem širšem seznamu v tem kvalifikacijskem ciklusu,” je glede svojega izbora za bližnji tekmi dejal Zorman.

“V kvalifikacijskem ciklusu za EP 2024 ni nobene skrivnosti. V naši skupini smo papirnati favoriti in to vlogo želimo dokazati na igrišču. Proti BiH in Kosovu nas zanimajo le štiri točke,” je odločno dejal Zorman, ki mu bo v prihodnje pri strokovnem delu pomagal tudi nekdanji slovenski selektor Boris Denić. Ta je pred kratkim postal svetovalec strokovnih štabov moških reprezentanc in se bo aktivno posvetil formiranju reprezentance B.

Slovenija bo priprave za uvodni tekmi pričela 9. oktobra v Mariboru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!