Sprejeli so jih kot kralje: Branko Tamše ostal brez govora

Evropa 5. Maj 202217:34 > 06. Maj 2022 9:36
Foto: Youtube

Rokometaše Nexeja, ki jih vodi slovenski strokovnjak Branko Tamše, so po zgodovinski uvrstitvi na zaključni turnir evropske lige EHF v Našicah pričakali navdušeni navijači.

Ura se je v sredo bližala polnoči, a to ni odvrnilo navdušenih privržencev Nexeja iz Našic, da pričaka svoje ljubljence in jih navdušeno pozdravi. Po prihodu avtobusa so se prižgale bakle, sledil je ognjemet in glasno petje, kar je le govorilo o tem, da so fantje na čelu z Brankom Tamšetom spisali zgodovino kluba, ne samo to, tudi zgodovino slavonskega in hrvaškega rokometa.

Zabava in rajanje do jutranjih ur se je preselilo v klubsko kavarno, kjer je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo, za glasbo so skrbeli tamburaši, manjkal pa ni niti župan občine Krešimir Kašuba, ki je ekipi čestital in jim zaželel srečo tudi v sklepnih bojih.

Kraljevski sprejem za rokometaše Nexeja:

“To še ni konec”

Navijače je nagovoril tudi močno ganjeni kapetan Saša Barišić Jaman, predsednik kluba Josip Ergović, medtem ko slovenski trener Tamše zaradi navdušenih navijačev, ki niso mogli nehati skandirati, sploh ni prišel do besede.

“Hvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji sinočnjega sprejema, bilo je čudovito in zelo ganljivo. Takšna podpora vsem v klubu veliko pomeni. In kot je rekel naš kapetan Sale: To še ni konec!” so zapisali na spletni strani hrvaške rokometne ekipe, katere del je poleg Tamšeta še Slovenca Andraž Velkavrh in Miha Kavčič.

Poleg Nexeja se je za polfinale potegovalo tudi Gorenje, a so morali Velenjčani priznati premoč Benfici. Med štirimi najboljšimi so še nemški velikan Magdeburg in poljska Wisla Plock.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje