Srbi končali evropsko pot Velenja (FOTO)

Evropa 25. Mar 202319:49
Foto: Jan Gregorc

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala izgubili proti srbski Vojvodini s 26:30 (12:14) in izpadli iz tega mednarodnega tekmovanja. Velenjska ekipa je na prvi tekmi v Novem Sadu izgubila s 30:31.

Rokometaši iz Šaleške doline so končali svoje mednarodno popotovanje v sezoni 2022/23. Zasedba iz Vojvodine je bila pretrd oreh za slovensko ekipo, po tesnem porazu velenjske ekipe na prvem dvoboju pred tednom dni v Novem Sadu je danes klonila še pred domačimi privrženci v Rdeči dvorani.

Velenjska ekipa je v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pred četrtfinalnima obračunoma z Vojvodino izločila avstrijski Bregenz, srbski Partizan iz Beograda in ciprsko Famagusto.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili večji del tekme v podrejenem položaju. Njihov zaostanek je v prvi polovici tekme vseskozi znašal od enega do največ štirih golov, na veliki odmor pa so se odpravili z dvema goloma primanjkljaja (12:14).

Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Zoran Jovičić Zoran Jovičić
Zoran Jovičić. Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc

V drugem polčasu so zaigrali na vse ali nič in v 39. minuti po golu Petra Šiška izenačili na 18:18. V nadaljevanju niso našli načina, da strejo odpor telesno močnejšega tekmeca iz Novega Sada. V zadnjem delu tekme so zaigrali medlo, po zaostanku petih golov (19:24) v 52. minuti pa je bilo povsem jasno, da se bodo poslovili od Evrope.

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Urban Pipp s sedmimi goli. Tilen Sokolič in Peter Šiško sta prispevala po štiri zadetke, vratar Matevž Skok pa je zbral 12 obramb.

“Svoji ekipi čestitam za borbo, verjamem, da so vsi imeli željo, ampak danes so bili gostje boljši. Vmes smo imeli nekaj posameznih iskric, ki niso bile dovolj. Vojvodina je bila danes bolj kakovostna, rešila se je vseh naših ovir in odigrala zelo pametno,” je po evropskem slovesu dejal domači trener Jovičić.

“Naši cilji v Evropi so bili zagotovo višji in ta poraz boli. Zavedali smo se, da lahko pridemo daleč, ampak nas je pri tem zaustavila Vojvodina, ki je bila prav tako favorit tega tekmovanja. Imeli smo preveč napak, igra v napadu nam ni stekla, kar so gosti izkoristili v svoj prid,” je dodal Domen Tajnik.

Gorenje Velenje – Vojvodina  26:30 (12:14) /30:31/

Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika: Caferopoulos in Bethmann (oba Grčija).

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Tajnik 3, Pipp 7, Pajt 2 (2), Drobež, Kovačič, Mlivić, Sokolić 4, Verdinek 3, Šiško 4, Grmšek 2, Slatinek Jovičić 1, Mlivić, Predović, Hriberšek.

Vojvodina: Lučin, Vasić, Milić 6, Ocvirk 2, Vukovljak, Aziz 5, Milenković 3, Pušica, Arsenić, Radjenović, Pešić, Tomić 2, Kurteš, Rogan 2, Grozdanić 3 (2), Puhovski 7.