Slovenj Gradec v gosteh premagal Maribor

Rokomet ostalo 2. Okt 202020:04 > 20:11
Facebook/RKMaribor

Rokometaši Slovenj Gradca so v 5. kolu 1. NLB lige v gosteh premagali Maribor s 30:26. Rok Cvetko je za zmagovalce dosegel 8 golov.

Na prvi tekmi 5. kola državnega rokometnega prvenstva so v dvorani Tabor rokometaši Slovenj Gradca dosegli pomembno zmago, saj z njo ohranjajo stik z najboljšimi ekipami lige.

Ekipa, ki jo vodi Sebastjan Sovič, je prevladovala že v prvem polčasu, ko si je hitro priigrala prednost štirih golov, največja razlika pa je znašala sedem. Izid polčasa je bil 16:10 v prid gostov iz Slovenj Gradca in jasno je bilo, da bodo imeli Mariborčani v nadaljevanju težko delo, če želijo ujeti tekmece.

Štajerci so sicer uspeli malce stopiti zaostanek in deset minut pred koncem so zaostajali le še za dva zadetka, izid je bil 23:21.

V zadnjih desetih minutah so gostje znova bolj agresivno odigrali v obrambi, v napadu pa zadevali, ko je bilo to potrebno in srečanje zanesljivo pripeljali do konca, po zadnjem pisku sirene je na semaforju pisalo 30:26.

Za Slovenj Gradec je osem golov dosegel Rok Cvetko, po štiri pa so prispevali Grobelnik, Milenković in Jankovski. Za Maribor jih je deset dosegel kapetan Tadej Sok, petkrat je bil strelec Žabić. 

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011. “Mislim, da smo vso tekmo z izjemo nekaj minut sredi drugega polčasa igrali zelo dobro. Maribor je v prvem polčasu v napadu imel težave, nasprotnik ni bil dovolj pogumen. Mi smo to izkoristili in si nabrali lepo prednost. V drugem polčasu smo nato bolj ali manj nadzirali rezultat. Maribor je sicer imel napad za -2, ampak na koncu smo postavili stvari na svoje mesto. Pohvalil bi svoje fante za izreden pristop, imamo še veliko rezerv, ampak tokrat je bilo dovolj. Pohvalil bi tudi domačine, ki so prikazali zelo solidno igro. Vem, da njihov trener ne bo zadovoljen, a ekipa, lahko igra le tako dobro, kot ti nasprotnik dovoli.”

Rok Cvetko, igralec tekme, RK Slovenj Gradec 2011: “Mislim, da smo se dobro pripravili na njihovo obrambo 3-2-1. Nismo imeli pretiranih težav v napadu, morda se nam je le v drugem delu nekoliko zaustavila naša “polkontra”. Tekmo je na koncu odločila predvsem naša dobra obramba in nekaj lahkih golov in večja zbranost kot pri igralcih Maribora.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “V tekmo nismo vstopili zbrano. Mislim, da so igralci pričakovali lažjo nalogo. Borbenosti jim ne morem očitati, saj so se borili do zadnje minute, a tekmo smo zares začeli slabo in se takoj znašli v zaostanku. Proti kvalitetni ekipi, kar Slovenj Gradec je, se razlike ni dalo več izničiti. Prišli smo sicer na dva gola razlika, a je nato znova padla koncentracija. Ekipi Slovenj Gradca lahko na koncu samo čestitam za zasluženo zmago.”

Na lestvici 1. lige s 4 zmagami in brez poraza vodita Celje in Trimo, tako Maribor kot Slovenj Gradec pa imata po 3 zmage in 2 poraza.

Celje in Trimo se bosta v derbiju vodilnih pomerila v nedeljo.