Polona Barič si je strgala kolenske križne vezi

Getty Images

Slovenska ženska rokometna reprezentanca, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo v Nemčiji, je ostala brez Polone Barič, ki si je strgala sprednje kolenske križne vezi.

25-letna Primorka se je poškodovala na nedeljski tekmi proti Franciji v Parizu (18:26). Baričeva, sicer članica Krima Mercatorja, bo morala tako prestati operacijo in vsaj šestmesečno rehabilitacijo, zaradi česar je njena sezona že predčasno končana.

V Laškem bo tako zadnje treninge opravilo osemnajst igralk, ki se jim bo znova pridružila tudi Neli Irman, ki je morala zaradi osebnih zadev izpustiti turnir v Parizu ter se vrniti v Švico, kjer živi in dela. Selektor Uroš Bregar, ki je bil s pristopom igralk na tekmah proti Angoli in Franciji zelo zadovoljen, bo seznam 16 rokometašic, ki bodo odpotovale v Nemčijo, določil v četrtek zvečer. Po poškodbi Baričeve in dejstvu, da Elizabeth Omoregie še nima pravice nastopa, pa se bo tako moral zahvaliti le še eni igralki.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v soboto, 2. decembra, ob 14.00 proti bronasti Franciji z minulega EP, proti kateri je v nedeljo v Parizu izgubila z 18:26, že naslednji dan pa jo ob 14.00 čaka obračun s petouvrščeno ekipo lanskega prvenstva Romunijo. Z ekipo, ki jo vodi Ambros Martin, se je Slovenija na velikih tekmovanjih doslej pomerila le enkrat – leta 2003 je bila boljša s 30:28.