Lesjaka bo v celjskih vratih zamenjal Ferlin

RK Celje Pivovarna Laško

V RK Celje Pivovarna Laško so hitro našli zamenjavo za Urbana Lesjaka, ki po sezoni odhaja v Nemčijo. Na njegovo mesto prihaja Klemen Ferlin, ki je s celjskim klubom sklenil pogodbo do leta 2020.

28-letni Klemen Ferlin bo z začetkom naslednje sezone zapolnil prosto mesto v ekipi, potem ko bo po izteku sezone v tujino odšel Urban Lesjak. Ferlin bo v Celje prišel iz RK Gorenje Velenje, kjer brani od leta 2014, pred tem je bil član matičnega Trima Trebnje. Klemen je tudi član reprezentance Slovenije, trenutno je na širšem seznamu igralcev za prihajajoče prvenstvo, do danes pa je sicer v majici z državnim grbom zbral 23 nastopov. RK Celje Pivovarna Laško je z njim podpisal dveletno pogodbo.

Klemen Ferlin je ob potrditvi prestopa dejal: “Vesel sem podpisa pogodbe s Celjem Pivovarno Laško. Po mojem matičnem klubu Trimu Trebnje, sedaj štirih sezonah v Velenju, bo to naslednji korak naprej v moji karieri. Verjamem, da je odločitev prava in da bom napredoval v vseh pogledih. Cilji Celja so jasni že v naprej, to je osvajanje naslovov ter igra na najvišjem nivoju in to je tudi moj cilj. V Celju se veliko in odlično trenira, vedno so prisotna velika pričakovanja in to je osnova tako za fizično, kot tudi psihično napredovanje. Verjamem, da bom izpolnil pričakovanja ter zaupanje vodstva kluba, trenerja in mojih bodočih soigralcev ter navijačev.