Velenjčani zanesljivo v osmino finala Pokala Slovenije

RK Gorenje Velenje/Facebook

Rokometaši Gorenja Velenja so si brez večjih težav zagotovili mesto med najboljši šestnajsterico v Pokalu Slovenije. V 2. krogu so gostovali pri Mokec Igu in ga ugnali z 29:15.

Velenjsko moštvo je tekmo v svoj prid začelo odločati v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, do tedaj pa so gostje z Iga, na krilih razpoloženega vratarja Dejana Pušca, vseskozi tesno sledili. Matjaž Brumen, ki je v prvih 20 minutah dvakrat zatresel mrežo tekmecev, je po uspešnih obrambah Roka Zaponška v preostanku prvega polčasa nekajkrat zaposlil svoje soigralce v hitrih protinapadih in po šestih zaporednih golih je prednost Velenjčanov hitro poskočila na +7 (12:5).

Odpor gostiteljev, ki so jih na mini rokometnem prazniku vzpodbujale polne tribune športne dvorane na Igu, je bil dokončno zlomljen med 35. in 46. minuto. Jože Baznik je v drugih 30 minutah nadaljeval dobro delo Zaponška in tudi po njegovi zaslugi so ose znova pripravile delni niz 6:0. Brumen, ki je v slednjem zabil tri gole, je tako slabih 15 minut pred koncem povišal na 21:8 in zmagovalec je bil dokončno znan.

 Med izbranci Boruta Plaskana je bil na prvem preizkusu v pokalnem tekmovanju s sedmimi goli in brez zgrešenega strela najboljši Brumen (sedemmetrovke 5:5). Šest zadetkov je dodal Rok Golčar, ki je bil ob Brumnu eden glavnih tvorcev prvega pobega z nizom 6:0. Izkazala sta se tudi oba velenjska vratarja, ki sta ubranila več kot polovico strelov tekmecev (Zaponšek 9:17, Baznik 7:14). Največ golov (5) med slednjimi je sicer dosegel Matija Hostnik.

Nov preizkus Velenjčane čaka to soboto. V Ligi SEHA Gazprom bodo gostovali v Belorusiji pri Meškovu iz Bresta. V osmino finala so se poleg Gorenja Velenja uvrstile še ekipe Kopra 2013, Dola TKI Hrastnika, Brežic, Pomurja, Trima Trebnjega, Maribora Branika, Urbanscape Loke, Krke, Črnomlja, Slovana, Jeruzalema Ormoža, Rika Ribnice in Celja Pivovarne Laško. Zadnji moštvi bosta znani po koncu tekem med Arcont Radgono in Veliko Nedeljo (27. oktober) ter Rudarjem in Herz Šmartnim (8. november). Pare osmine finala Pokala Slovenije bo določil žreb.

POKAL SLOVENIJE, 2. KROG:
Sreda, 26. oktobra:
ŠD MOKERC IG : RK GORENJE VELENJE 15:29 (6:13)