Janc in Mačkovšek arhitekta celjske zmage

Celje PL/Facebook

Blaž Janc in Borut Mačkovšek sta bila najboljša strelca Celja Pivovarne Laško ob zmagi v ligi Seha proti Metalurgu v Skopju (23:25).

Metalurg na domačo zmago v ligi SEHA čaka vse od 18. septembra in tudi v obračunu s Celjani, ki v regionalnem tekmovanju do gostovanja v Skopju niso okusili slasti zmage že na treh tekmah, so ostali praznih rok. Ekipa Branka Tamšeta, ki je v makedonski prestolnici igrala brez poškodovanega reprezentanta Žige Mlakarja, se je morala za četrto zmago na osmi tekmi pošteno potruditi, pa čeprav je prvi polčas dobila s 13:9.

Zdesetkana makedonska ekipa je začela odlično. Gal Marguč je zapravil prvi napad na tekmi, Vanja Ilić je po hitrem protinapadu zadel za 1:0, tako kot tudi za 2:0. Metalurg bi lahko nato vodil tudi s 3:0, a mu je v enem napadu to dvakrat preprečila vratnica. Sledile so napake na obeh straneh, Celjani pa so prvič zadeli v 6. minuti, ko je bil natančen Vid Poteko.

Naslednje minute so bile povsem v domeni izbrancev Branka Tamšeta, ki so dobro igrali v obrambi, svoje je dodal Urban Lesjak, napad pa prebudil. V osmi minuti je Luka Žvižej zadel za 8:8, spet so sledile minute brez golov, slovenski prvaki pa so prvič na tekmi povedli v 15. minuti, ko je bil uspešen Borut Mačkovšek (4:3). Še za nekaj razburljivosti je v 21. minuti poskrbel Ilić, ki je zadel četrtič na tekmi in za 5:6. Vendar je bil odgovor pivovarjev hiter – pet golov do 26. minute.

Celjani so prvi polčas dobili s 13:9, po štirih minutah drugega pa je bilo že 12:13. Metalurg je z borbeno igro v 40. minuti izid poravnal na 15:15 in tekmecem povzročal sive lase. Vsakič ko so si Tamšetovi fantje priigrali dva gola prednosti, je ekipa hrvaškega strokovnjaka Lina Červarja našla odgovor in izid izenačila.

V 59. minuti je Filip Taleski zadel za 23:24 in Metalurg je še imel nekaj upanja, da pride do novega napada za izenačenje, če zadrži napad Celja, toda odgovornost je prevzel Blaž Janc in zadel za končnih 25:23.

Janc in Ilić sta bila prva strelca tekme, oba sta zadela po sedemkrat. (vir: rokometna-zveza.si)