Jan Grebenc se vrača v Slovenijo, odslej za RK Celje PL

RK Celje Pivovarna Laško

RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod občasnega članskega reprezentanta Slovenije, levega zunanjega igralca, Jana Grebenca.

26-letni levi zunanji igralec, Jan Grebenc, trenutno nastopa za danski Skjern, pred tem pa je bil član Velenja in Ribnice. Najdlje je v Sloveniji igral za Ribnico, ki je njegov matični klub, od kjer je v letu 2017 prestopil v Velenje, tam odigral eno sezono in se nato odpravil v Skjern. V Sloveniji je do sedaj v članski konkurenci odigral 169 tekem, na katerih je skupaj dosegel 560 zadetkov. Z Ribnico je nastopal še v Pokalu EHF, z Velenjem in Skjernom pa je v minulih dveh sezonah v ligi prvakov, skupaj pa je zanje dosegel 72 zadetkov. Za slovensko reprezentanco je do sedaj zbral 17 nastopov, v katerih je dosegel 26 zadetkov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022 in bo skupaj z ostalimi tvoril okostje ekipe v naslednjih sezonah.

“Neizmerno sem vesel prihoda v Celje, prihoda k prvakom, oziroma sklenitve tega sodelovanja od naslednje sezone dalje. Odločitev je bila zelo lahka. Celje že vsa ta leta odlično dela, verjamem v to strategijo in vizijo kluba, vidim se v tem konceptu. Želel sem si zaigrati za Celje, verjamem v bodoče soigralce, mislim, da smo vsi željni, borbeni in uspehov željni fantje, tako da odločitev res ni bila težka. Veselim se trdega dela, tega sem se navadil že v prejšnjih okoljih, pridobil izkušnje, predvsem Danska mi je dala in odprla oči ter me predvsem obogatila z znanjem. Nekako sem napredoval po fazah, najprej je bil zame korak naprej prestop v Velenje, enako nato v Skjern, naslednji korak dalje pa bo v Celje. Tu želim vse izkušnje unovčiti, seveda pa sem pripravljen tudi na nove naloge in izzive. Primarno bomo seveda želeli obdržati primat v Sloveniji, a tudi v Evropi narediti korak naprej. Komaj čakam, da bom lahko kot domačin zaigral v polni dvorani Zlatorog, pred temi izjemnimi navijači, to je bila moja želja že od malih nog, ko sem še po televiziji spremljal evropske tekme v Celju,” je po podpisu pogodbe dejal od prihodnje sezone novi član Celja.