Pet Slovencev v finalu Lige prvakov

Alex Grimm, Getty Images Sport

V finalu rokometne Lige prvakov v Kolu bomo imeli Slovenci kar pet svojih predstavnikov. V polfinalu je Veszprem s 33:30 premagal Kielce, Vardar pa po velikem preobratu z 29:27 Barcelono.

V dresu Veszprema so se uvrstitve v finale zaključnega turnrija Lige prvakov veselili Blaž Blagotinšek, Borut Mačkovšek, Dragan Gajić in Gašper Marguč, medtem ko je bil del epskega preobrata Vardarja tudi Staš Skube.

Madžari so lahko za apredovanje v finale v največji eri zahvalijo Petarju Nenadiću, ki je blestel z 12 zadetki. Gajič jih je dodal pet, Blagotinšek dva (pred začetkom zaključnega turnirja je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca Lige prvakov, srečanje pa po izključitvi končal predčasno v 40. minuti), Maškovšek in Marguč pa se med strelce nista vpisala. Pri Kielcah je Alex Dujšebajev dosegel sedem golov, Blaž Janc se je zaustavil pri treh.

Čeprav tudi prvi polfinale ni bil nezanimiv, smo bili v drugem priča epskemu preobratu Vardarja. Barcelona je prvi polčas dobila s 16:9, sredi drugega je vodila z 22:15, nato pa so se stvari obrnile “na glavo”. Vardar je uspel nadoknaditi zaostanek, drugi polčas dobil z 20:11 in se uvrstil v finale.

Dainis Krištopans je bil najbolj učinkovit z 10 zadetki, Skube se je enkrat vpisal med strelce, Jure Dolenc za Barcelono ni dosegel gola.