Polovični uspeh: Celju zmaga, Velenju poraz

Marko Cirman

Najboljša slovenska rokometna kluba sta imela polovični izkupiček v ligi Seha. Meddtem ko so Celjani odpravili skopski Metalurg, so Velenjčani klonili proti dvakratnim prvakom iz Veszprema.

Po slavju v Skopju so bili Celjani od Metalurga boljši tudi v Zlatorogu (34:28). Makedonci so v prvem polčasu držali korak s pivovarji, ki so imeli dva zadetka prednosti ob odhodu na odmor (17:15). Metalurg se je na začetku drugega polčasa približal zgolj na zadetek (19:18), v nadaljevanju pa se je vse odvijalo po taktu izbrancev Branka Tamšeta. Preklajeni Lino Červar je poskušal tudi z igro brez vratarja, kar so Celjani znali kaznovati z nekaj goli čez celo igrišče. Slovenski prvaki so na koncu slavili zanesljivo s šestimi zadetki prednosti za osmo zmago v ligi Seha. Pri Celjanih je bil z devetimi zadetki najučinkovitejši kapetan Luka Žvižej, pri Metalurgu pa Nemanja Obradović s sedmimi.

Gajo prvi strelec Veszprema
Prvak lige Seha v zadnjih dveh sezonah v Velenju ni dopustil presenečenja (27:31). Gorenje je z Veszpremom priključek držalo do konca prvega polčasa, na katerega so Madžari odšli s prednostjo dveh zadetkov (12:14). Gostje so na začetku drugega polčasa prestavili v višjo prestavo, si hitro nabrali prednost sedmih zadetkov (15:22) in v zaključku le še nadzorovali potek srečanja na igrišču. Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec Alem Toskić, pri gostih jih je prav tako sedem dosegel Dragan Gajić. Za Veszprem je bila to deveta zmaga ob štirih porazih, ose pa ostajajo pri štirih.