Timo Trebnje z gostovanja z dvema točkama

Rokomet ostalo 16. Sep 201917:38 > 17:48
Foto: RK Trimo Trebnje

Rokometaši Trimo Trebnjega so v 2. krogu Lige NLB gostovali v Slovenj Gradcu, od koder pa se po zmagi za zadetek (26:25) domov vračajo z novim parom točk.

Trebanjci so sijajno odprli novo sezono in dosegli drugo zmago v nizu. Po zmagoslavju nad Ormožani so premagali še tekmece iz Slovenj Gradca, ki so po dveh tekmah še brez točk. V prvem krogu so klonili proti Ribničanom. Korošci so znova drago prodali svojo kožo, vseskozi so se bili povsem enakovredni Dolenjcem, ki so zmago priigrali v samih izdihljajih izjemno razburljivega in izenačenega dvoboja. V trebanjski vrsti je blestel Gal Cirar, ki je zabil kar deset golov, v domači pa sta Aleksa Gledža in Andrej Jankovski dosegla po šest zadetkov. Za igralca tekme je bil izbran Rok Cvetko (RK Slovenj Gradec 2011)

Kenan Pajt, igralec Slovenj Gradca 2011: “Bila je napeta končnica. Tekmo bi morali začeti bolje. Začetek prvega polčasa nas je pokopal, v obrambi nismo bili dovolj agresivni, nismo pokrivali določenih igralcev, za katere smo se dogovorili. V drug polčas smo krenili neustrašno, tako kot bi morali že v začetku. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj športne sreče. Rad bi čestital fantom za še eno super predstavo, dali smo vse od sebe, a na žalost se ni izteklo po naših željah in mislim, da bo naslednjič boljše.”

Ivan Vajdl, trenerja Trimo Trebnjega: “Zagotovo smo se dobro pripravili na ekipo Slovenj Gradca, ker vemo, da je kvalitetna ekipa in da ima dobre posameznike, saj delajo dobro. Škoda, da smo v zadnjih 15 minutah zaigrali slabše in dali možnost domačim za zmago. Sigurno je bilo preveč napak v fazi napada in obrambe. Imeli smo velike težave ustavljati Yankovskega in Cvetka. Če bi to rešili, bi sigurno bilo lažje, ampak vedeli smo, da vsak, ki bo prišel v Slovenj Gradec, ga čaka težko delo. Ekipi Slovenj Gradca in mojemu kolegu želim veliko uspeha v bodoče.”