V Flensburgu že potrditev izločilnih bojev?

Rokomet ostalo 26. Feb 202010:24 > 10:27
RK Celje Pivovarna Laško

Celjski rokometaši bodo redni del letošnje Velux EHF Lige prvakov zaključili v gosteh proti aktualnemu nemškemu prvaku, SG Flensburg-Handewitt.

Twitter/RK Celje PL

Ekipi sta se letos že pomerili v prvem krogu tekmovanja, ko je Flensburg srečno slavil z zadetkom razlike (24:25). Tisto tekmo so Celjani dolgo narekovali ritem igre, zmago pa so jim takrat verjetno odnesle izključitve, ki jih je Flensburg pretvoril v zadetke in tesno slavil. Sedaj je na sporedu zadnji krog in tekma, ki je pomembna za obe ekipi. Namreč v kolikor celjski vitezi na gostovanju osvojijo vsaj točko, si bodo že zagotovili napredovanje v izločilne boje. A tudi domačinom se gre za zmago, s katero bi si lahko zagotovili višjo pozicijo, za katero se borijo z Aalborgom. V primeru domače zmage, bodo celjski rokometaši morali čakati do nedelje, ko v Parizu igra Zagreb. Ta bi se namreč z zmago lahko zavihtel pred njih, a seveda si v mestu ob Savinji vsi želijo, da se to ne zgodi, oziroma, da v sredo že sami osvojijo kakšno točko, ki bi jih brez kalkulacij poslala bodisi nad Kielce ali Montpellier. Vse to bo znano najkasneje konec naslednjega tedna.

Flensburg je sicer moštvo s katerim ima celjski klub dolgo tradicijo dvobojev, v katerih pa so v skupnem uspešnejši Nemci. Pivovarji so jih ugnali v njunem najpomembnejšem dvoboju leta 2004, v isti sezoni so tudi edinkrat osvojili točko v gosteh. Tej so bili blizu tudi v prejšnji sezoni, ko so zelo nesrečno izgubili z zadetkom razlike, potem ko so sami zapravili napad za zmago. Če Celjanom torej še drugič v zgodovini uspe Nemcem vzeti točko v gosteh, se bodo že lahko veselili napredovanja. Kako do tega pa so napovedali z naslednjimi izjavami.

Vid Poteko preteklo sezono, ko so bili Celjani na pragu zmage v Flensburgu, ni bil član ekipe, a izpostavlja, da so z nemškimi ekipami vedno igrali dobro: Celje iz leta v leta dokazuje, da z nemškimi nasprotniki igra dobro in je vedno blizu zmage, oziroma to doseže. Tudi letos na prvi tekmi smo to dokazali. Najpomembneje v tem trenutku je, da imamo še vedno vse v svojih rokah in ne smemo zapraviti tako lepe priložnosti, da se uvrstimo v izločilne boje lige prvakov. Verjamem, da nam bo uspelo. Tekmeca močno spoštujemo. Flensburg je sicer v ligi prvakov veliko nihal, a na zadnji tekmi odpihnil do takrat drugi Szeged in pokazal vso svojo moč. A z agresivno in hitro igro, ki jo poizkušamo kreirati, se lahko odlično zoperstavimo nasprotniku. Borbenost in višja motivacija morata biti ključ do uspeha na tej tekmi.”