Celjani s fenomenalno zmago ostali pri življenju

Rokomet ostalo 2. Mar 201721:11 > 21:15
RK Celje Pivovarna Laško Facebook

Kakšna tekma. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 13. kroga evropske lige prvakov pred domačimi gledalci premagali nemški Rhein-Neckar Löwen s 37:31.

Celjski rokometaši so uprizorili nov podvig na mednarodni sceni in po nedavni zmagi nad evropskimi prvaki iz poljskih Kielc na kolena položili še nemške prvake iz Mannheima. Ne glede na njihovo novo odmevno zmago v Zlatorogu pa bo končna odločitev o njihovem napredovanju v osmino finala lige prvakov padla čez natanko teden dni v hrvaški prestolnici, kjer si lahko privoščijo poraz z enim, pogojno tudi z dvema goloma. V tem primeru morajo doseči vsaj 29 golov, saj so na prvi medsebojni tekmi premagali Zagrebčane s 30:28.

Celjska zasedba je na zadnjih dveh tekmah v najmočnejšem klubskem tekmovanju prikazala dva povsem različna obraza. Na domačem dvoboju s poljsko zvezdniško ekipo Vive Tauron Kielce je zasijala v polnem sijaju, na gostujočem proti makedonskemu Vardarju iz Skopja pa je bila povsem brez moči.

V celjski vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Borut Mačkovšek in Miha Zarabec. Prvi je dosegel devet, drugi pa osem golov.

Dvorana Zlatorog, gledalcev 3800

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 1, Babarskas, Janc 8, Razgor, Suholežnik, Marguč, Grošelj, Poteko 1, Zarabec 8, Kodrin, Mačkovšek 9, Mlakar 6, Žvižej 3, Bečiri 1.

Rhein-Neckar Löwen: Appelgren, Palicka, Schmid 3, Sigurdsson 5 (3), Baena Gonzalez 2, Steinhauser 2, Larsen 6, Pekeler 3, Groetzki 2, Reinkind 2, Guardiola, Petersson 3, Ekdahl Du Rietz 3.