Brez njiju Francija ne bo več ista

Getty Images

Po še enem naslovu svetovnih prvakov, ki sta ga osvojila pred domačimi gledalci sredi Pariza, sta se Thierry Omeyer in Daniel Narcisse odločila skleniti bogato reprezentančno pot. Mnenja strokovnjakov so si enotna: Francija brez njiju nikoli več ne bo ista.

Skupaj imata štiri naslove olimpijskega, devet naslovov svetovnega in šest naslovov evropskega prvaka, če v statistiko vključimo le največja tekmovanja. Thierry Omeyer in Daniel Narcisse sta še ob nekaterih velikanih francoskega rokometa zagotovo nezamenljiva člana generacije magične Les Experts, ki s tem počasi začenja svojo slovo. Oba bosta še naprej branila barve PSG-ja, ki ga bosta poskušala popeljati do zmage v Ligi prvakov, svetega dresa galskih petelinov pa si nikoli več ne bosta nadela.

https://youtube.com/watch?v=WgpxSdHiGAo

Rokometni ljubitelji si bodo Omeyerja zapomnili po “čudežih” v vratih, ko je v obup spravljal najboljše mojstre rokometne igre, medtem ko je na drugi strani Narcisse s svojim izjemnim strelom iz skoka razbijal obrambe in nasprotnim vratarjem jemal voljo do življenja.

https://youtube.com/watch?v=YwSQtTmJQi0

Omeyer je novembra dopolnil 40-let in ga bo v francoskih vratih zamenjal Vincent Gerard, ki se zdi dostojna zamenjava za najboljšega vseh časov. Narcisse je tri leta mlajši, na njegovi poziciji pa že dalj časa blesti 33-letni Nikola Karabatić, vse boljši pa je tudi 25-letni Timothey N’Guessan iz Barcelone. Francozom se za prihodnost res ni bati, a ase kova Omeyer in Narcisse bo vseeno težko nadomestiti.