Škof v Nemčijo; Goluža nov trener Zagreba

Erlangen - Twitter

Včerajšnji dan je prinesel kar nekaj zanimivih novic iz sveta rokometa. Gorazd Škof je zapustil PSG in se preselil k nemškemu prvoligapšu Erlangenu. 39-letni vratar je podpisal enoletno pogodbo.

Gorazd Škof je s prestopom v nemčijo izpolnil svoje sanje: “Vedno so bile moje sanje, da zaigram v nemški Bundesligi.” V letošnji sezoni je za trenutno vodilno ekipo francoske lige odigral 42 tekem in bil 33,5 odstotno uspešen.

Ob Škofu je vratar Erlangena še Nikolas Katsigiannis, direktor kluba Rene Selke pa je navdušen nad dejstvom, da so v svoje vrste uspeli pripeljati igralca s takšnim renomejem. “To, da se rokometaš takšnega formata odloči za HC Erlangen, kaže, da ne uživamo dobrega ugleda le v Nemčiji, pač pa tudi v Evropi,” so bile beseda direktorja ob potrditvi prestopa.

Sprememba na klopi Zagreba

Rokometaše Zagreba, ki so s porazom v osmini finala Lige prvakov končali z evropskimi nastopi, bo do konca sezone vodil Slavko Goluža. Nekdanji selektor Hrvaške se je sicer za sodelovanje pred dnevi dogovoril tudi z aktualnim slovaškim prvakom Tatranom iz Prešova, ki naj bi ga prevzel v prihodnji sezoni.

Goluža je že tretji trener v letošnji turbulentni sezoni Zagreba, ki je sezono začel s trenerjem Veselinom Vujovićem. Za hrvaškega prvaka igrajo trije slovenski reprezentanti: Darko Cingesar, David Miklavčič in Matevž Skok.