Se je Francija z goljufijo rešila Hrvaške!?!?

Kvalifikacije za rokometni turnir na olimpijskih igrah v Tokiu so za nami. Sloveniji žal ni uspelo, brez olimpijske vstopnice pa je ostala tudi Hrvaška, ki je imela v Parizu ogromno smole.

Turnirje so konec preteklega tedna gostili Berlin, Pariz in Podgorica. V nemški prestolnici, kjer so tretje mesto osvojili Slovenci, so se uvrstitve na olimpijske igre razveselili Švedi in Nemci, v Parizu Francozi in Portugalci, v Podgorici pa Norvežani in Brazilci.

Najbolj dramatično je bilo vsekakor v Parizu, kjer so na zadnji tekmi gostitelje in Hrvate šokirali Portugalci. Slednji so še štiri minute pred koncem zaostajali s 25:28, nato pa z golom šest sekund pred koncem tekme slavili z 29:28. To je bilo dovolj za uvrstitev na olimpijske igre, najkrajšo pa so potegnili naši južni sosedje, ki so bili v krogu treh reprezentanc najslabši.

Takoj po tekmi so se pojavili očitki, da so Francozi izgubili namenoma, saj so se s “pomaganjem” Portugalski rešili enega izmed večjih tekmecev za visoko uvrstitev. Kaj menite? So Hrvati upravičeno jezni?

 

Komentari

Vaš komentar