Skok na vrh: Trebanjci iz Škofje Loke s polnim izkupičkom

Drugi športi 21. Maj 202122:04
RK Trimo Trebnje/FB
RK Trimo Trebnje/FB

Rokometaši trebanjskega Trima so na današnji tekmi 25. kroga lige NLB v gosteh premagali Urbanscape Loko s 27:24 (13:11).

Trebanjska ekipa se je po zmagi v Škofji Loki znova prebila na prvo mesto in ima dve točki več od velenjske, ki pa ima dve tekmi manj. Zasedba iz Šaleške doline bo v soboto gostovala pri predzadnji Izoli, v primeru zmage pa bo znova prevzela čelno mesto v 14-članski ligi in se še bolj približala svojemu četrtemu naslovu državnega prvaka.

V prvem polčasu se je v dvorani Poden odvijal enakovreden boj. Obe ekipi sta imeli svoje sijajne in blede trenutke, v igri vzponov in padcev pa je bila v končnici bolj zbrana dolenjska ekipa, ki je prvo polovico tekme končala z vodstvom 13:11.

V drugem polčasu so imeli škarje in platno v svojih rokah izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana, ki so si v 54. minuti priigrali pet golov prednosti (24:19). V končnici so malce popustili, gostitelji so se jim približali na dva gola (22:24 in 23:25), svoje zmage pa niso ogrozili.

V trebanjski ekipi je Mihajlo Radojković dosegel devet, Gal Cirar pa pet golov. V škofjeloški je bil najbolj učinkovit Aljaž Jesenko z osmimi zadetki.

Zasedba iz Škofje Loke bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, trebanjska pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

Komentari

Vaš komentar