Eden najboljših v zgodovini ostaja v Velenju

Rokomet 7. Apr 202220:08
Matic Verdinek ostaja v Velenju.

Slovenski krilni rokometaš Matic Verdinek je velenjskim Gorenjem nadgradil sodelovanje in bo v Šaleški dolini ostal vsaj do konca sezone 2023/24, je v sporočilu za javnost zapisal zadnji prvak Slovenije.

“Vesel sem, da ostajam v črno-rumenem dresu še vsaj dve leti. V klubu se počutim odlično, dobro delamo, kar se kaže tudi na naših rezultatih in upam da bomo tudi v prihodnosti kot ekipa funkcioniral kot zdaj,” je dejal 27-letni Matic Verdinek, ki je v velenjsko ekipo prestopil pred začetkom sezone 2017/18. V Mariboru je igral od leta 2013, prej pa je bil član celjskega kluba, v katerem je že kot kadet okusil tudi igranje v članski ekipi.

V sezoni 2018/2019 je z ekipo Gorenja Velenja osvojil naslov pokalnih prvakov in ob koncu sezone prejel priznanje Rokometne zveze Slovenije za najbolj koristnega igralca ter najboljšega strelca. Dve leti kasneje je v Velenju slavil svoj prvi naslov državnih prvakov.

Ob odličnih igrah tudi krasna oseba

Verdinek je v aktualni ekipi najboljši strelec Gorenja in četrti najboljši strelec v zgodovini kluba, saj je v črno-rumenem dresu dosegel že 796 zadetkov. V tej sezoni je v ligi NLB dosegel 83, v evropski ligi pa 28 golov.

“Matic Verdinek je krasen človek in odličen igralec. Že vrsto sezon je izjemno pomemben člen naše ekipe. Ponosni smo, da kljub svoji nesporni kvaliteti in obstoječem interesu ostalih bogatejših rokometnih sredin ne razmišlja o odhodu iz kluba. To je očiten pokazatelj, da so odnosi znotraj ekipe in kluba izjemno dobri. Verjamemo, da je podaljšanje pogodbe z Maticem, samo še dokaz več, da v klubu v naslednje dvoletno obdobje vstopamo z največjimi ambicijami in željo, da še naprej razvajamo naše rokometne navijače po Sloveniji,” je zvezi z Verdinekom dejal direktor kluba Janez Gams.

Komentari

Vaš komentar