Na Kodeljevo se vrača Bojan Čotar

Rokomet 2. Jun 202315:44 0 komentarjev
Bojan Čotar - RD LL Grosist Slovan - fotošuting - 2.6.2023-6
Foto: Dominik Pekeč/RD LL Grosist Slovan

Potem ko je vodstvo sklenilo novo sodelovanje z Borisom Denićem, glavnim trenerjem članske ekipe RD LL Grosist Slovan, se v klub kot trener mladinske ekipe in vodja za stroko vrača Bojan Čotar. Slednji bo po osmih letih ponovno združil moči z Denićem, takrat kot pomočnik v slovenski članski reprezentanci.

Bojan Čotar sicer prihaja iz Primorske, vendar igralsko kariero je uradno pričel na Kodeljevem. V 80. letih je rosno mlad treniral z zlato generacijo Slovana, ki je osvojila naslov evropskega podprvaka in jugoslovanskega prvaka. V trenerskih vodah je deloval na Prulah, v Slovenj Gradcu, Novi Gorici, Mariboru, Škofji Loki, Krimu Mercatorju, MRK Ljubljani in nazadnje v Kopru.

V novi sezoni bo vodil mladinsko ekipo (perspektivna generacija 2004-2006), hkrati pa koordiniral ter sodeloval z vsemi trenerji RD LL Grosist Slovan na področju stroke.

“Predstavljen mi je bil zanimiv projekt. Slovan ima v moji karieri posebno mesto, zato sem z veseljem sprejel ponudbo. Cilji za novo so povsem jasni – postaviti hierarhijo dela in kvalitetno delati. Želimo ustvariti čim več igralcev za člansko ekipo in tako narediti lepo zgodbo,” je ob vrnitvi na Kodeljevo povedal Čotar.