V Maribor se vrača najboljši strelec v zgodovini kluba

Simon Razgor
RK Maribor Branik

RK Maribor Branik je predstavil prvo okrepitev za sezono 2021/22. V dvorano Tabor se vrača najboljši strelec v klubski zgodovini, Simon Razgor.

Razgor se po sedmih letih igranja za Meshkov Brest vrača v klub, kjer je postavil temelje za svojo uspešno kariero. Pred odhodom v serijskega beloruskega prvaka je prav sedem let igral za Maribor, kjer je s 1173 goli še vedno prvi klubski strelec.

Razgor je s klubom iz Bresta redno igral v elitni ligi prvakov, aktiven pa je bil tudi v slovenski izbrani vrsti. Za Slovenijo je dosegel več kot 100 golov in jo med drugim predstavljal na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, kjer je naša reprezentanca zasedla 6. mesto.

Simon Razgor: “Po poteku kariere smatram Maribor za domač klub. Tam sem preživel sedem let, ki so med najbolj plodnimi v moji karieri. Tam sem naredil res dober temelj za nadaljnja leta. Če logično pogledamo številke, se vse skupaj sklada. Sedem let sem bil v Mariboru, sedem let sem bil v Brestu, zdaj pa se znova vračam nazaj. Glede na leta je težko pričakovati, da bom v Mariboru odigral še sedem let, ampak se navkljub temu zelo veselim novih izzivov. V Maribor prihajam z miselnostjo, da se zame vse skupaj začne znova. Ne pričakujem, da imam zaradi preteklosti kaj kredita. Znova se bo treba izkazati in si priboriti naklonjenost soigralcev in vseh ostalih v klubu.”

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: “Simon je v svojem prvem obdobju v Mariboru pomagal postaviti čvrste temelje tega kluba. S svojim profesionalnim odnosom je prispeval ne le k identiteti moštva, temveč tudi k identiteti kluba. Počaščeni smo, da se vrača domov, v Dvorano Tabor, kjer bo v prihodnji sezoni znova navduševal s svojo igro, s svojo prisotnostjo v slačilnici pa pomembno prispeval k razvoju naših mladih igralcev.

Komentari

Vaš komentar