“V športu enkrat dobiš, drugič potegneš kratko”

Liga prvakov 21. Okt 202113:23 > 13:26 0 komentarjev

Rokometašice Krima Mercatorja bodo imele v nedeljo, 24. oktobra, ob 16. uri priložnost, da v 5. krogu lige prvakinj osvojijo nove točke. Tokrat jim bodo nasproti stale tekmice ekipe Odense Handbold z Danske. Krimovke bodo na sever Evrope odpotovale v soboto zjutraj, so sporočili iz tabora slovenskih prvakinj.

Tokratne gostiteljice so v dosedanjem poteku tekmovanja dvakrat zmagale in vknjižile prav toliko porazov. Krimovke so premagale Kastamonu iz Turčije (24:23) in bile blizu zmage tudi proti francoskemu Metzu (28:29).

“Biti moramo bolj čvrsti in popraviti obrambo,” je zadnje tekme analiziral trener krimovk Uroš Bregar, ki z optimizmom potuje na Dansko in napoveduje: “Gremo na zmago.”

Že proti Metzu so bile krimovke večji del obračuna boljše tekmice, narekovale so ritem igre, pravi Bregar, a je v zaključku odločila ena žoga. “Zaslužili smo si vsaj točko,” je dejal trener.

“Stopnjujemo formo,” pa je dodala igralka Nina Žabjek in pojasnila: “Tako obramba kot organiziranost napada rasteta iz tekme v tekmo.” In na tem bodo krimovke, kot napovedujejo, proti dinamični ekipi gradile igro tudi proti Odenseju.

Krimovke brez Ugolinove

Ne glede na nekaj manjših zdravstvenih težav – Dragana Cvijić je zaradi okužbe z novim koronavirusom v karanteni, Oceane Sercien Ugolin je dobro in je že trenirala z ekipo, vendar jo čaka še nekaj preiskav, preden bo nared – v Krimu razmišljajo le o svoji igri.

“S kolektivnim duhom bomo nadomestili manjkajoči igralki na terenu,” je recept novega kroga lige prvakinj. “V športu enkrat dobiš, drugič potegneš kratko. Verjamem, da se bodo stvari obrnile na bolje tudi za našo ekipo,” je današnje druženje z novinarji sklenil glavni strateg ljubljanske ekipe.

Tekmo na Danskem bosta sodila srbska sodnika Marko Sekulić in Vladimir Jovandić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!