Velika okrepitev: V Krim se vrača slovenska kapetanka

Rokomet 17. Mar 202220:36 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Slovenski ženski rokometni prvak Krim Mercator je do konca sezone dobil odmevno okrepitev. Za ljubljansko zasedbo bo namreč ponovno zaigrala najboljša slovenska igralka Ana Gros, ki se je razšla s moskovskim CSKA. Slovenska kapetanka se vrača na Kodeljevo po letu 2010.

Grosova je na začetku marca zaradi vojne v Ukrajini predčasno prekinila sodelovanje z moskovskim CSKA, po 12 letih pa se bo pridružila Krimu, ki je še v igri v ligi prvakinj.

“Po tem, ko se je zaradi tragičnega dogajanja v Ukrajini moja pot pri moskovskem CSKA, s katerim sem se razšla zelo korektno, končala, sem prejela precej ponudb klubov iz celotne Evrope. Sledila sem srcu in pozitivni energiji ter se odločila, da sprejmem ponudbo RK Krim Mercator, kluba, pri katerem sem pred dobrim desetletjem začela delati konkretne korake v svet profesionalnega rokometa,” je dejala Grosova.

Dodala je, da se z dekleti večinoma pozna od prej in da z ekipo trenira že več kot teden dni. “Zelo sem hvaležna klubskemu vodstvu za to, da so mi v zame zelo stresnih časih prišli nasproti in naredila bom vse za to, da z ljubljanskim klubom presenetimo Evropo. Pri odločitvi je imelo pomembno mesto tudi dejstvo, da bo Slovenija novembra gostilo evropsko prvenstvo za rokometašice. V dvojni vlogi bom lahko še bolje širila glas o ženskem rokometu in ženskem športu, česar nisem le vesela, ampak na to tudi izjemno ponosna,” je dodala.

Foto: Guliverimage

Po letu 2010 spet v Ljubljani

Kapetanka slovenske izbrane vrste je v bogati karieri po tem, ko je priložnost vrhunsko izkoristila pri Krimu, izkušnje nabirala pri madžarskem Györu, nemškemu Thüringerju, francoskima Metzu ter Brestu in nazadnje pri ruskem CSKA. V Ljubljano se znova vrača po sezoni 2009/10. Takrat je prvič zaigrala tudi v ligi prvakinj in tekmicam v tem tekmovanju zabila 36 golov. V tej sezoni pa je v dresu moskovske ekipe tekmicam zabila 71 golov ter s tem zaseda 10. mesto na lestvici najbolj učinkovitih igralk lige prvakinj.

Za državni grb je Grosova doslej zbrala 129 nastopov in 624 golov, s čimer zaseda drugo mesto na večni lestvici zadetkov slovenskih reprezentantk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!