Začetek priprav v želji po taktični uigranosti

Reprezentance 26. Dec 202317:00 0 komentarjev
rokometna reprezentanca
Selektor Uroš Zorman. Foto: RZS.

Slovenska rokometna reprezentanca je v Celju začela zadnji sklop priprav na januarsko evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Evropsko prvenstvo bo potekalo med 10. in 28. januarjem, v skupinskem delu se bodo Slovenci pomerili s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško. Do takrat varovance Uroša Zormana čakajo tri pripravljalne tekme. Najprej 29. decembra v Slovenj Gradcu proti Avstriji, 5. in 6. januarja pa v Poreču proti Črni gori in Hrvaški.

“Prvi in osnovni cilj je, da se prebijemo v drugi del tekmovanja. O turnirju še ne razmišljamo, naša glavna naloga je, da se čim bolje pripravimo na tekme. Pod vodstvom Zormana kažemo konstanten napredek, gremo korak za korakom” je dejal kapetan reprezentance Jure Dolenec.

rokometna reprezentanca
Kapetan Jure Dolenec. Foto: RZS.

Selektor Uroš Zorman ne bo mogel računati na tri rokometaše. Poleg Blaža Janca bosta v Nemčiji manjkala tudi njegov klubski soigralec pri Barceloni Domen Makuc (strgana križna vez) in krožni napadalec Celja Stefan Žabić (strgana ahilova tetiva).

Večina slovenskih rokometašev, ki igrajo v tujini, si je po vrnitvi v domovino privoščila nekajdnevni oddih, po torkovem prihodu v mesto grofov pa so takoj zavihali rokave. “V naslednjih dneh ne bo nič praznično,” se je pošalil Zorman in dodal: “Verjamem, da so naši rokometaši v teh prostih dneh naredili tudi kaj zase. Časa za telesne priprave nimamo na voljo, predvsem se bomo posvetili taktiki in uigranosti ekipe. To bo tudi naše glavno vodilo do odhoda v Nemčijo, torej taktika, taktika in spet taktika.”

rokometna reprezentanca
Foto: RZS.

Kdo so Zormanovi izbranci?

Na uvodnem treningu sodelovalo 19 rokometašev. Trenirali so krilni rokometaši Gašper Marguč, Domen Novak, Staš Slatinek Jovičić, Tilen Kodrin in Tadej Mazej, zunanji igralci Nik Henigman, Aleks Vlah, Dean Bombač, Rok Ovniček, Miha Zarabec, Nejc Cehte, Jure Dolenec in Tadej Kljun, vratarja Urban Lesjak in Miljan Vujović ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen, Matic Suholežnik in Jernej Drobež.

Manjkala sta Borut Mačkovšek, ki se je medtem ekipi že pridružil v hotelu Thermana v Laškem, kjer bo bivala v prvem delu tokratnih priprav, ter vratar Klemen Ferlin. Slednji je zbolel in se bo moštvu pridružil takoj, ko mu bo to dopuščalo zdravstveno stanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!