Ob odsotnosti Tadeja Pogačarja najboljši njegov moštveni kolega

Kolesarstvo 26. Dec 202314:37 0 komentarjev
Anže Ravbar
Foto: Denis Sadiković

Ob hipodromu Stožice je potekal tretji, zdaj že tradicionalni praznični ciklokros za Pokal Slovenije. Po zmagi leta 2021 in drugem mestu lani je tekmovanje tokrat izpustil prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, zmage pa se je veselil član mladinske ekipe UAE Emirates Anže Ravbar.

Kolesarsko društvo Rog je na dan samostojnosti in enotnosti ob hipodromu Stožice tretje leto zapored organiziralo tekmo v ciklokrosu pod okvirom Pokala Slovenije. Potem ko je prvo leto blato in ovire najhitreje premagal Tadej Pogačar, lani pa je trenutno najboljši kolesar na svetu na drugem mestu zaostal zgolj za zmagovalcem Mihaelom Štajnarjem (Meblojogi Pro Concrete), superzvezdnika tokrat ni bilo na startu, pa čeprav je bil prijavljen na startni listi. Te dni namreč v družinskem krogu preživlja v Monaku.

Pogačar ciklokros
Pogačar je tokrat izpustil praznično ciklokros preizkušnjo. Foto: Uroš Skaza

Njegovo odsotnost je med člani najbolje izkoristil Anže Ravbar, mladinski evropski prvak na cestni dirki, ki se je pred novo sezono pridružil ekipi Gen Z, mladinski zasedbi UAE Emirates. Ravbar je 10 krogov premagal v eni uri in 31 sekundah ter s tem za minuto in 31 sekund prehitel lanskega zmagovalca Štajnarja. Tretje mesto v isti kategoriji je zasedel Gregor Dimic (Energijateam.com).

Med ženskimi članicami je bila ob le treh tekmovalkah na startu najboljša Nika Bobnar (BTC City Ljubljana Scott).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!