"Kličko na treningu ni nokavtiral Wilderja"

SK Fight 24. Jan 202012:48 > 12:52
Richard Heathcote/Getty Images

Trener Vladimirja Klička, Johnathon Banks, je ovrgel besede Dilliana Whytea, ko je dejal, da je sloviti Ukrajinec na treningu nokavtiral Deontaya Wilderja.

To ni bil knock-down, ampak pravi nokavt. Na tleh se je še malce premikal. Zato oni verjetno niso hoteli, da bi se boril z Vladimirjem, ker bi se Vladimir proti njemu boril kot profesionalec, Wilderju pa to niti približno ni bilo všeč,” se je pred kratkim dogodkov izpred let spominjal britanski boksar Dillian Whyte.

Johnathon Banks, ki je glavni trener Vladimirja Klička postal po smrti Emanuela Stewarda leta 2012, se je osebno dogovoril z Deontayom Wilderjem za prihod na omenjene priprave, hkrati pa zavrnil besede Britanca o domnevnem “pravem nokvatu”, vendar potrdil, da ga je Ukrajinec uspel spraviti na tla.

Jaz sem tisti, ki je izbral Wilderja in vse ostale sparing partnerje,” je Banks dejal za Tha Boxing Voice. “Ali je Vladimir Wilderja nokavtiral na sparingu? Ne, to se ni zgodilo. Ali ga je poslal na tla? Je.”

Whyte je obvezni izzivalec Wilderja po verziji WBC in že več kot leto dni in pol (neuspešno) poskuša priti do borbe za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.