"Bili bi klovni in idioti, če ne omogočimo te borbe"

SK Fight 24. Feb 202014:04 > 14:07
Getty Images/Richard Heathcote

Boksarski promotor Eddie Hearn obljublja, da bo prišlo do borbe med Anthonyjem Joshuo in Tysonom Furyjem, katere zmagovalec bo imel v lasti vse štiri najpomembnejše pasove v težki kategoriji.

Povezano

Anthony Joshua je z zmago proti Andyju Ruizu znova postal svetovni prvak po verzijah WBA, IBF in WBO, Tyson Fury pa je Deontayju Wilderju odvzel pas najboljšega po različici WBC.

Eddie Hearn je razkril, da je v nedeljo opravil pogovor z Joshuo glede borbe s Furyjem, čeprav se trenutno njegova ekipa dogovarja za organizacijo obračuna s Kubratom Pulevom, obveznim izzivalcem po verziji IBF.

“Vsi pomembni akterji so zelo jasni glede tega vprašanja in vsi želijo to borbo – Joshua, Fury, Frank Warren, Top Rank, Matchroom. Obstajajo določene prepreke, ko je govora o televizijskem prenosu, vendar nič strašnega. Obljubljam, da bo do te borbe prišlo. Če moramo mi premagati Puleva in če mora Fury znova premagati Wilderja, se bo to zgodilo, kljub temu, da nam Bob Arum govori nasprotno,” je dejal Hearn in dodal: “Zadnjič z Wilderjem nismo bili na isti valovni dolžini, sedaj ekipi enega in drugega boksarja res želiti to borbo in naredil bom vse, da bo do nje prišlo. Kdaj bomo znova v priložnosti, da se dva Britanca borita za naslov absolutnega svetovnega prvaka? Ni se zgodilo v preteklosti in se ne bo v prihodnosti. Bili bi klovni in idioti, če ne bi prišlo do te borbe. Mi verjamemo, da bomo mi zmagali, oni verjamejo v svojo zmago. Naj se zgodi in videli bomo, kdo bo zmagal.”

Deontay Wilder ima možnost za tretjo borbo proti Furyju, Hearn pa poudarja, da si Joshua čim hitreje želi stopiti v ring proti rojaku. A ob predpostavki, da si Američan ne bo takoj poskušal povrniti WBC naslova.

Joshua me je poklical, pogovarjala sva se in prvo, kar mi je dejal je bilo: ‘Kaj moramo narediti, da bi prišlo do te borbe?’ Odgovoril sem mu, da je za začetek vse odvisno od Wilderja … Če bi lahko, bi že poleti imeli borbo s Furyjem. To je tisto, kar si vsi želimo,” je dodal Hearn.