Američanka sporoča Emi Kozin: Vedno zmagam

SK Fight 4. Feb 202218:07 > 19:12 0 komentarjev
Claressa Shields vs. Ema Kozin

Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin bo skušala v soboto v Cardiffu šokirati boksarsko javnost in poraziti neporaženo Američanko Claressa Shields.

Dvakratna olimpijska prvakinja (London 2012, Rio 2016) zase pravi, da je najboljša boksarka vseh časov, niti pomisli ne na nič drugega kot na to, da soboto zvečer porazi še slovensko boksarsko in pride do 12. zmage v svoji profesionalni karieri. “Vedno zmagam, to pač počnem,” sporoča samozavestna 26-letna Američanka, ki na trenutke deluje precej samovšečno, a sama pravi, da ne gre za to.

“Nisem samovšečna. Moji dosežki, dobre predstave, moje veščine in pisanje zgodovine govorijo sami zase, zato sem tudi najboljša boksarka vseh časov,” sporoča trikratna svetovna prvakinja in nesporna šampionka v dveh težnostnih kategorijah.

Več govori o Britanki kot o Emi

Zanimivo je, da je zlata Američanka pred dvobojem v Cardiffu veliko več kot o Emi govori o britanski rivalki Savannah Marshall, ki je leta 2020 osvojila pas srednje kategorije po verziji WBO. Britanka je tudi edina, ki je kadarkoli premagala Shieldsovo.

Ema in njen trener Rudolf Pavlin (desno).

“S Savannah sva se vedno spoštovale, nato pa je začela pridobivati na samozavesti in govoriti neumnosti. Imam 12 svetovnih naslovov, ona le enega, a še vedno laja. Praznuje zmago, ko sem imela sama 17 let, naj že preboli in gre naprej. Pokazati mora več spoštovanja,” sporoča britanski tekmici, medtem ko Eme, vsaj tako se zdi, ne jemlje preveč resno.

Tako razmišljanje je idealno, da se zgodi senzacija. Zmaga Eme Kozin bi to zagotovo bi bila, četudi vemo, da je boksarska iz Šmartnega izjemna. Na svojem 23 dvoboju bo lovila že 22 zmago, a tako zahtevne tekmice do zdaj še ni imela, daleč od tega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!