Bo Fury tokrat stopil v ring?

SK Fight 29. Mar 202410:51 0 komentarjev

V kolikor se bo vse razpletlo po načrtih in vmes ne bo posegla nova poškodba, bomo čez manj kot dva meseca dobili novega absolutnega vladarja težke kategorije.

Kdo bo na prestolu nasledil Lennoxa Lewisa, ki je kot zadnji užival naziv absolutnega prvaka težke kategorije? Oleksandr Usyk ali Tyson Fury? Odgovor na to vprašanje bomo dobili 18. maja v Savdski Arabiji, kjer bo Usyk na kocko postavil pasove po verzijah WBO, IBF, IBO in WBA, medtem ko bo Britanec branil naslov najboljšega po verziji WBC.

Spomnimo, da bi se morala Usyk in Fury pomeriti že februarja, vendar je Fury borbo odpovedal tik pred zdajci, potem ko je na sparingu s Hrvatom Agronom Smakićijem staknil ureznino nad očesom. Čeprav sta oba tabora hitro dosegla dogovor o nadomestnem terminu, Usykov menedžer Aleksander Krasjuk še vedno dvomi, ali se bo Fury 18. maja v Riadu res pojavil v ringu.

“Ne vem, ali bo sploh prišlo do borbe. Fury je že nekajkrat odpovedal borbo. Niti se ne bomo več šalili na to temo. Če je potrebno narediti še kaj, da bi se pojavil v ringu proti Usyku, bomo pripravljeni storiti tudi to,” je Krasjuk odločen, da bo v vsakem primeru prišlo do borbe: “Cilj Usyka je osvojiti vse pasove v težki kategoriji in postati absolutni prvak sveta. Po tej misiji bomo razmislili tudi o drugih možnostih. Ali bo te revanša, bi do tega lahko prišlo še v letošnjem letu. A vemo, kako zahteven je Fury, ko je govora o revanši. Kdo ve, kako se bo obnašal, potem ko bo izgubil proti Usyku?”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!