Brata Kličko z orožjem v bran domovini

SK Fight 4. Feb 20228:27 0 komentarjev
Vladimir Vitalij Kličko
Foto: REUTERS/Gleb Garanich

Situacija v Ukrajini oziroma na meji z Rusijo je že nekaj časa izjemno napeta. Vsi vpleteni verjamejo, da lahko spor rešijo po diplomatski poti brez obroženega spopada, a prav tako se zdi, da nihče ne izključuje niti črnega scenarija.

Ukrajinsko ljudstvo sta večkrat javno nagovorila tudi nekdanja boksarska šampiona slovita brata Kličko.

Potem ko se je rezervni sestavi ukrajinske vojske pred kratkim priključil starejši Vitalij (sicer župan Kijeva), se je za enak korak odločil tudi mlajši Vladimir.

“Daleč od tukaj moja hčerkica hodi v šolo. Šola je trenutno zaprta, ker so ambasadorji otroke poslali domov. Ljubezen do tega mesta, doma, družine, sosedov in moje hčerke, me je danes pripeljala sem. Prevzel sem iniciativo in pripravljen sem sodelovati v teritorialni obrambi,” je ob tem dejal Vladimir Kličko.

Njegov starejši brat Vitalij kot župan ukrajinske prestolnice v prvi vrsti zagovarja razum in poziva k mirni rešitvi razmer, hkrati pa zagotavlja, da se ne bo obotavljal, v kolikor bo za obrambo domovine potrebno poprijeti za orožje: “Če dogovor ne bo mogoč, se moramo pripraviti in vzeti orožje v roko ter braniti našo zemljo!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!