Kličko svetuje: Joshua se mora boriti proti Usyku

SK Fight 31. Jan 202212:02 > 12:033 komentarji
Vladimir Kličko Anthony Joshua
Axel Heimken/picture-alliance/dpa/AP Images

Nekdanji vladar težke kategorije Vladimir Kličko je svojemu nekdanjemu nasprotniku Anthonyju Joshui svetoval, da se v zameno za denar ne sme odpovedati priložnosti za povratno borbo proti Oleksandru Usyku.

Oleksandr Usyk je septembra šokiral svet, ko je v Londonu premagal Anthonyja Joshuo in postal svetovni prvak po verzijah WBA, WBO in IBF.

Ukrajinec in Britanec sta se hitro dogovorila za povratni dvoboj, do katerega naj bi prišlo v prihodnjih mesecih, vendar se je nedavno v medijih pojavila tudi drugačna možnost.

Tabor Tysona Furyja je Joshuii in njegovi ekipi ponudil zajetno finančno ponudbo, da bi odstopil svoje mesto v obračunu z Usykom in Furyju omogočil, da bi se z Ukrajincem pomerila za naslov nespornega prvaka težke kategorije.

“Odločitev je na Anthonyju. Osebno sem mnenja, da bi Joshua, v kolikor bi sedaj izpustil priložnost za povratni dvoboj, ki ga občinstvo pričakuje, izkazal slabost. Ne delaj tega, Joshua, prosim te. Mi smo borci, ne tekmujemo samo zaradi sebe, temveč tudi zaradi publike. Če publika želi borbo, potem do nje mora priti. Če bi sedaj izpustil priložnost, ne vem, koliko bi bilo zanimanja za njegove dvoboje v prihodnosti. Borba Usyk – Joshua je zelo pomembna in vsi se sprašujejo, kako bi potekala povratna borba. Vsi se še naprej sprašujejo, ali je Joshua dovolj močan za Furyja, povratni dvoboj z Usykom bi podal odgovor na to vprašanje,” je prepričan danes 45-letni Vladimir Kličko.

Zdi se, da je Joshua nedvomno zavrnil ponudbo Furyja, saj je slednji napovedal, da bo svoj naslov svetovnega prvaka po verziji WBC branil proti še enemu britanskemu boksarju Dillianu Whyteu.

Kličko nepremagan dolgih devet let

Za mlajšim od bratov Kličko je bleščeča profesionalna pa tudi amaterska kariera. Leta 1996 je postal olimpijski prvak v Atlanti, med profesionalci pa je vpisal 64 zmag (53 s KO) in pet porazov (zadnja dva je doživel proti Furyju in Joshui). Še posebej impresiven je bil njegov niz med letoma 2004 in 2015, ko je nanizal 22 zaporednih zmag in osvojil vse pomembnejše pasove v težki kategoriji razen tistega v organizaciji WBC, ki ga je imel v lasti njegov starejši brat Vitalij.

Komentari

Vaš komentar