Ruski Bivol po mojstrovini šokiral boksarski svet

Mehiški zvezdnik Canelo Alvarez je doživel šele drugi poraz v kariere. Prvega mu je pred skoraj 10 leti prizadejal Floyd Mayweather. Foto: Alejandro Salazar

Rus Dmitry Bivol je v Las Vegasu z zmago nad za mnoge najboljšim boksarjem sveta Mehičanom Canelom Alvarezom šokiral boksarsko javnost. S predstavo življenja je v borbi za naslov WBA v lahkotežki kategoriji povsem zajezil mehiškega izzivalca in na koncu zmagal po enotni sodniški odločitvi s trikrat 115:113.

Alvarez, ki je sicer večino svoje kariere boksal v velterski in v zadnjem času v srednji kategoriji, je šel po težnostni lestvici še stopničko višje, a se proti neporaženemu Rusu zaletel v zid. V Kirgiziji rojeni boksar ni bil niti enkrat v težavah in s pravo boksarsko mojstrovino šokiral boksarske veljake.

Bivol: Dokazal sem, da sem najboljši

“Vesel sem, da sem dokazal, da sem najboljši v moji kategoriji ter zadržal pas,” je po največji zmagi v karieri povedal 31-lentni Bivol, ki je svoji 20 borbi zabeležil še 20 zmago (11 s KO ali TKO). “Spoštujem Canela in njegovo ekipo, a če ne verjameš vase, nikoli ne boš nič dosegel.”

Šele drugi poraz za Mehičana

31-letni Alvarez je na svojem že 61 dvoboju izgubil šele drugič v karieri. Leta 2013 je moral priznati premoč le še legendarnemu Floydu Mayweatherju. “Poraz bom moral sprejeti. To je boks. Včasih tudi izgubiš. Ne bom iskal izgovorov. Čutil sem njegovo moč, prihajal je in prihajal. Bila je dobra borba in velika zmaga zanj. Izgubil sem, on je zmagal,” je priznal premoč za mnoge najboljši boksar na svetu v tem trenutku.

Poraza ni poznal skoraj deset let in mlel na nasprotnike

Canelo je po porazu s Floydom septembra 2013 porazil vse, kar je bilo omembe vrednega. Najprej je padel Erislandy Lara, nato Miguel Cotto, tudi tisti čas odlični Britanec Amir Khan, na dveh dvobojih z Gennadyjem Golovkinom je prišel do remija in zmage, boljši je bil tudi od Daniela Jacobsa in Sergeja Kovalova, ugnal pa je tudi Billyja Joa Saundersa.