Spektakel v Manchestru: Ema Kozin se lahko vpiše med nesmrtne (VIDEO)

SK Fight 18. Nov 202316:23 0 komentarjev
Ema Kozin
Foto: Guliverimage

Slovenska boksarka Ema Kozin se bo danes v Manchestru s Škotinjo Hannah Rankin pomerila za naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji. Boksarki se bosta udarili kar za dva šampionska pasova po verzijah WBC in WBO.

Gre za zgodovinski nastop za slovenski boks in priložnost, ki je iz dežele na južni strani Alp doslej še nihče ni imel. Da so pričakovanja v taboru trenerja Redža Ljutića in managerja Rudija Pavlina realna, pa potrjujejo tudi stavnice, ki so rahlo na strani slovenske šampionke.

“Obe bova želeli biti dominanti, obe raje boksava napadalno kot obrambno. To bo trajalo, dokler ena ne bo popustila. Zase lahko rečem, da sem kondicijsko dobro pripravljena in vem, da bom teh 10 rund zdržala in oddelala kot znam,” je pred borbo, ki ji lahko prinese slovita pasova svetovne prvakinje povedala Ema Kozin.

Osvojitev pasov WBC in WBO napoveduje tudi 33-letna Škotinja, ki v nadaljevanju pod okriljem promotorja Franka Warrena in televizije TNT Sports napoveduje že nov dvoboj pred domačim občinstvom na Škotskem, močno podporo navijačev pa pričakuje tudi v Manchestru.

Petkovo tehtanje

Od slovitih pasov svetovnega prvaka WBA, WBO, WBC, IBO in IBF se lahko do zdaj pohvali le Dejan Zavec, ki je leta 2009 v Johannesburgu šokiral Isaaca Hlatshwayo in si okoli pas IBF, nato pa je Ptujčan še trikrat ubranil svetovni naslov v tej kategoriji. IBF je od omenjenih pasov najmanj cenjen, zato bi Ema Kozin v primeru uspeha postala nesporna kraljica slovenskega boksa.

Zmaga bi bila najlepše darilo za rojstni dan

Dvoboj, ki bo na sporedu nekje okrog 21.30 po slovenskem času, nikakor ne bo lahek. Obe tekmovalki prihajata v ring s številnimi izkušnjami, zato Kozin, ki si želi pripraviti najlepše darilo za 25. rojstni dan, ki ga praznuje čez 14 dni, pravi, da bo odločal uvod in katera od tekmovalk bo lahko drugi vsilila svoj slog.

Ema Kozin je bila nazadnje v ringu 24. junija letos, ko je v nemškem Altdorfu proti Madžarki Timei Belik ubranila naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po verziji WBF. Hannah Rankin je bila v ringu nazadnje marca, ko je prepričljivo ugnala Američanko Logan Holler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!