V Manchestru spisala zgodovino: Ema Kozin je svetovna prvakinja! (VIDEO)

SK Fight 18. Nov 202321:01 > 21:24 2 komentarja

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je v Manchestru v borbi v superveltrski kategoriji premagala Škotinjo Hannah Rankin in se okitila s pasovoma za svetovni naslov v priznanih različicah WBO in WBC.

Dvoboj je bil zelo izenačen, zato so imeli sodniki težko delo, a čeprav se je pričakovalo, da bodo sodniki, glede na to, da je branilka naslova s Škotske, naklonjeni Otočanki, se je zmage po deljeni sodniški odločitvi razveselila slovenska šampionka.

Prvi sodnik Frank Michael Maass je s 96:94 zmago prisodil Škotinji, naslednja dva Kieran McCann in Marco Moscadelli pa sta več videla s strani Eme. Prvi je Slovenki namenil zmago s 96:94, drugi pa s kar 98:92 in slovensko slavje v Manchestru se je lahko začelo.

Slovenska šampionka iz Šmartnega ob Savi je s to zmago poskrbela za največji uspeh slovenskega boksa. Od slovitih pasov svetovnega prvaka WBA, WBO, WBC, IBO in IBF se je lahko do zdaj od Slovencev pohvali le Dejan Zavec, ki je leta 2009 v Johannesburgu šokiral Isaaca Hlatshwayo in prišel do svetovnega naslova IBF. Trdobojec je pas tudi trikrat ubranil. Lahko omenimo, da se IBF po prestižu ne more primerjati z verzijo WBO, kaj šele WBC.

Ema Kozin, ki bo čez nekaj dni dopolnila šele 25 let, je prišla do svoje 24. profesionalne zmage. Ima še en remi in poraz proti sloviti Američanki, ki velja za eno najboljših vseh časov, Claressi Shields. 

Celoten dvoboj med Emo Kozin in Hannah Rankin: