Fury napovedal neverjetno novico

SK Fight 10. Maj. 202211:09
Delite:
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Britanski boksar Tyson Fury je pred dnevi na polnem Wembleyju z nokavtom v šesti rundi premagal rojaka Dilliana Whyta in ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC.

Tyson Fury je po veliki zmagi ponovil besede izrečene pred dvobojem, da je bila to njegova zadnja borba v karieri.

Ljubitelji boksa so se nadejali, da bo Britanec vendarle spremenil svojo odločitev in vsaj še enkrat stopil v ring. Sodeč po zadnji objavi Furyja so dobili nekaj dodatnega upanja.

“Hej, tukaj The Gypsy King. V kratkem prihajajo absolutno fantastične in neverjetne novice, od katerih boste padli v nezavest. Ostanite tukaj,” je svojim navijačem sporočil Fury.

Britanec je ob slovesu od boksarskega ringa sicer dejal, da je odprt za ekshibicijske dvoboje, kot tudi obračun z UFC prvakom Francisom Ngannoujem.

WBC ga bo podpiral v vsakem primeru

“Pri WBC se bomo kmalu pogovorili s Furyjem in njegovim promotorji glede nadaljevanja kariere. Ne glede na njegovo odločitev, ga bomo podpirali. Radi vidimo, da se borci upokojijo v polnem sijaju. On je neporažen prvak in si je zagotovil finančno varnost. Zelo srečen bom, če bo upokojitev njegova zadnja odločitev,” je o vprašanju prihodnosti njihovega prvaka v težki kategoriji dejal predsednik WBC združenja Mauricio Sulaiman.

V kolikor bi se Fury odločil nadaljevati kariero in se pomeril proti zmagovalcu borbe Anthony Joshua vs. Oleksander Usyk, bi lahko postal prvi absolutni prvak težke kategorije po Lennoxu Lewisu. “Nihče ne bo rekel Tysonu Furyju, kaj naj počne,” je pripomnil njegov promotor Frank Warren in pustil trohico upanja: “Edina oseba, ki mu lahko reče, kaj naj naredi, je njegova soproga Paris. Toda odločitev je njegova.”

Komentari

Vaš komentar